To je to što me zanima!

Aplikacije za online šminkanje i bojanje kose postaju popularne

Iako svijet ljepote već neko vrijeme koketira s digitalnim aplikacijama koje nam daju mogućnost isprobavanja virtualne šminke, u posljednje vrijeme one su sve popularnije i nude razne mogućnosti isprobavanja
Vidi originalni članak

Svijet šminke donedavno se svodio na testere u drogerijama i parfumerijama, no pošto je odnedavno ta praksa postala nepoželjna, u fokus ljubiteljica kozmetike našle su se digitalne aplikacije.

Ovi programi uglavnom funkcioniraju na način da unutar nje objavite fotografiju vlastitog lica i na njemu isprobavate, odnosno birate boje i nijanse te formule koje se nalaze u ponudi proizvođača. Osim make-up brendova, i oni za kosu su krenuli u osvajanje ovog tržišta, ponajviše radi toga što nije tako jednostavno promijeniti boju kose.

KAD JE MANJE VIŠE? Vaš vodič za pranje lica: Ovisi o tipu kože i o vašoj aktivnosti

Među kompanijama koje su krenule u osvajanje digitalnog svijeta su Redken, Maybelline, Mac Cosmetics, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury te L'Oréal Paris, koji je još prije nekoliko godina krenuo u eksperimentiranje digitalnim alatima.

REZULTAT JE SAVRŠEN Vizažistica otkrila kako se super našminkati za Zoom sastanak

Ovaj način isprobavanja, naravno, nije najrealniji jer nijanse su na svakom zaslonu drugačije i nisu kalibrirane, ali činjenica je da si možemo pomoći u izboru bazičnih tekstura, kao što su ruževi i sjenila. S druge strane, teže je izabrati puder i nijanse koje moraju u potpunosti odgovarati tonu našeg lica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare