To je to što me zanima!

Bajkoviti Božić uz Djeda Mraza i šaren vatromet u Disneylandu

Posjet ledenoj bajci, uživanje u božićnim pjesmama, učenje plesa, razgovor s crtanim likovima, veličanstven vatromet i ulične predstave dio su božićne ponude
Vidi originalni članak

Za gotovo svako dijete Disneyland predstavlja ostvarenje sna, a onaj pariški u božićno će vrijeme približiti tu bajku i odraslima. U predgrađu je Pariza, na 35 minuta vožnje od centra grada, a do njega se stiže posebnom linijom metroa. Sastoji se od dva dijela, Disney parka i Walt Disney studija, a postoji i hotel te Disney selo.

U sklopu parka su autići, začarana šuma Snjeguljice, dvorac iz bajke, kuća straha, brod za krstarenje, letjelice i svemirski brodovi, gusarske pećine, itd. Brojne ulične predstave posebno su dojmljive za vrijeme adventa, a navečer prolazi povorka Disneyevih likova koji pozdravljaju posjetitelje.

Od 17. prosinca do 2. siječnja Disney selo ukrašeno je bijelim svjetlima i ukrasima iz crtića, a posjetitelje dočekuje Djed Mraz. Svi se mogu slikati s njim i zatražiti željeni poklon.

Na pozornici će se izmjenjivati izvođači s francuske Akademije Lucky Dance, u kojem će lucky i njegova dva plesača učiti djecu plesu. Nastupat će i zborovi s tradicionalnim francuskim božićnim pjesmama.

Snježni mjehurići zatrpat će ulice Disney sela 17. i 24. prosinca te 1. siječnja jer će tada trupe ogromnih prozirnih mjehura prošetati glavnom ulicom među posjetiteljima.

Vatromet je tradicija 18. i 25. prosinca, a popratit će ga žongleri, hodači na štakama, glazbenici i plesači na rolama. Posebna je atrakcija i Ice Wonderland ili bajka od leda, a riječ je o isklesanoj špilji u ledu na posebnom dijelu parka sa slavnim likovima iz crtića.

Cijene 

Park je otvoren za posjetitelje svakog radnog dana od 10 do 19 sati, pa i na sam Badnjak te Božić. Pariški Disneyland nudi mnoštvo sadržaja i za odrasle, a oni se nalaze u sklopu sela za djecu. 

Cijene ulaska u Disneyland zavisi ponajviše od toga kojeg ga datuma namjeravate posjetiti, a to se odnosi osobito na cijenu smještaja u hotelu. Jednodnevna ulaznica za Disneyev park iznosi 41 euro za djecu do 11 godina i 49 eura za odrasle, a može se rezervirati na službenim stranicama Disneylanda ili u sklopu kompleksa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • štruklica 13.12.2011.

    Ovo je predivno! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare