Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Bajkoviti Božić uz Djeda Mraza i šaren vatromet u Disneylandu

Bajkoviti Božić uz Djeda Mraza i šaren vatromet u Disneylandu
12

Posjet ledenoj bajci, uživanje u božićnim pjesmama, učenje plesa, razgovor s crtanim likovima, veličanstven vatromet i ulične predstave dio su božićne ponude

VIDEO

Za gotovo svako dijete Disneyland predstavlja ostvarenje sna, a onaj pariški u božićno će vrijeme približiti tu bajku i odraslima. U predgrađu je Pariza, na 35 minuta vožnje od centra grada, a do njega se stiže posebnom linijom metroa. Sastoji se od dva dijela, Disney parka i Walt Disney studija, a postoji i hotel te Disney selo.

U sklopu parka su autići, začarana šuma Snjeguljice, dvorac iz bajke, kuća straha, brod za krstarenje, letjelice i svemirski brodovi, gusarske pećine, itd. Brojne ulične predstave posebno su dojmljive za vrijeme adventa, a navečer prolazi povorka Disneyevih likova koji pozdravljaju posjetitelje.

Od 17. prosinca do 2. siječnja Disney selo ukrašeno je bijelim svjetlima i ukrasima iz crtića, a posjetitelje dočekuje Djed Mraz. Svi se mogu slikati s njim i zatražiti željeni poklon.

Na pozornici će se izmjenjivati izvođači s francuske Akademije Lucky Dance, u kojem će lucky i njegova dva plesača učiti djecu plesu. Nastupat će i zborovi s tradicionalnim francuskim božićnim pjesmama.

Snježni mjehurići zatrpat će ulice Disney sela 17. i 24. prosinca te 1. siječnja jer će tada trupe ogromnih prozirnih mjehura prošetati glavnom ulicom među posjetiteljima.

Vatromet je tradicija 18. i 25. prosinca, a popratit će ga žongleri, hodači na štakama, glazbenici i plesači na rolama. Posebna je atrakcija i Ice Wonderland ili bajka od leda, a riječ je o isklesanoj špilji u ledu na posebnom dijelu parka sa slavnim likovima iz crtića.

Cijene 

Park je otvoren za posjetitelje svakog radnog dana od 10 do 19 sati, pa i na sam Badnjak te Božić. Pariški Disneyland nudi mnoštvo sadržaja i za odrasle, a oni se nalaze u sklopu sela za djecu. 

Cijene ulaska u Disneyland zavisi ponajviše od toga kojeg ga datuma namjeravate posjetiti, a to se odnosi osobito na cijenu smještaja u hotelu. Jednodnevna ulaznica za Disneyev park iznosi 41 euro za djecu do 11 godina i 49 eura za odrasle, a može se rezervirati na službenim stranicama Disneylanda ili u sklopu kompleksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja