To je to što me zanima!

Balzam od ruže za meke usne, evo kako ćete ga napraviti sami

Kako biste napravili domaći balzam od kokosa i ruže, pripremite dvije žlice kokosova ulja, žlicu naribanog kakao maslaca, žlicu sušenih latica, 1/4 žličice uljnog vitamina E i tri kapi eteričnog ulja ruže
Vidi originalni članak

Zašto kupovati balzame za usne kad u nekoliko jednostavnih koraka možete izraditi domaće, i to od prirodnih, njegujućih sastojaka. Osnovu balzama najčešće čine kokosovo ulje, kakao maslac, pčelinji vosak i vitamin E, a tu su i eterična ulja te ružine latice, koje natopljene u ulju umiruju nadražene i ispucale usne zimi.

Kako biste napravili domaći balzam od kokosa i ruže, pripremite dvije žlice kokosova ulja, žlicu naribanog kakao maslaca, žlicu sušenih latica, 1/4 žličice uljnog vitamina E i tri kapi eteričnog ulja ruže.

LJEPOTA IZ PRIRODE Menta je odlična za kožu, kosu i stopala - top prirodni recepti

Prvo na laganoj vatri otopite kokosovo ulje te dodajte ružine latice i promiješajte. Ostavite da se cvjetovi natapaju u ulju jedan sat na laganoj vatri. Procijedite ulje kroz gazu u drugu posudu. Ponovno vratite ulje u posudu za kuhanje pa lagano zagrijte. Dodajte kakao maslac i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre pa dodajte vitamin E i eterično ulje ruže te izmiješajte.

VRIJEDI PROBATI 5 prirodnih pripravka za brži rast kose - bit će gušća i sjajnija

Balzam izlijte u posudu i ostavite da odstoji tri sata da se stisne. On će vam poslužiti i kao hidratantna krema za ruke i tijelo.

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO DA KAŽEM DA MI SE NE SVIĐA NAŠ ODNOS U KREVETU?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare