To je to što me zanima!

'Biljka novca' ne zahtijeva puno svjetlosti ni zalijevanja, idealna je za sve vrtlare početnike

Ne smije biti izravno na svjetlosti, a zalijeva se samo kad se zemlja na površini osuši. Idealna je za baš svaki dom, a mogu je nabaviti čak i početnici
Vidi originalni članak

Prema feng shuiju, biljka latinskog naziva Pachira aquatica donosi sreću i dobru energiju. Zovemo je riječna pahira ili biljka novca.

POGLEDAJTE VIDEO (Indoor vertikalna farma ispod tržnice Kvatrić):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prekrasnog je izgleda, a mnoge privlači njeno isprepleteno stablo. Idealan je cimer drugim biljkama, a dobro će se uklopiti u svaki dnevni boravak. U domu naraste od 60 centimetara pa čak do dva metra. No oblik i veličinu određujete sami obrezivanjem.

CVATE DO TRAVNJA Ljekoviti jaglac: Pije se kao čaj ili sirup, a ukusan je i u salati

Vjeruje se da u prostor donosi blagostanje, a ukućanima dobru zaradu. Idealna je čak i za početnike jer nije nimalo zahtjevna. Potrebno joj je neizravno svjetlo i rijetko zalijevanje. Smjestite je blizu osvijetljena prostora, ali ne izravno na sunčevu svjetlost jer joj to ne odgovara. Kad je zalijevate, okrenite je da bi ravnomjerno rasla.

BILJKA PREDIVNIH, ŠARENIH LISTOVA Veliki vodič: Počnite već sada planirati svoj vrt za 2022. pa u njega posadite ukrasnu koprivu

Voda joj treba samo kad se zemlja na površini osuši. Gurnite prst u zemlju i provjerite nekoliko gornjih centimetara. Ako u sat vremena ne upije svu vodu, izlijte višak iz tanjurića da korijen ne bi s vremenom postao truo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Demetra 💙 18.03.2022.

    Potvrđujem sve navedeno, imam ju oko godinu dana, samo raste, niti jedan list joj nije otpao, a oprosti i ako ju ne zalijem. Ima ih u IKEI za kupiti, nije baš jeftina, ali možete biti sigurni da sigurno neće krepat za dva tjedna.

  • 18.03.2022.

    Kupiti ću je da se malo "oparim" Ha Ha 😅

  • nickkobalt9 17.03.2022.

    Vodić za vrtlare pročelnike...

Komentiraj...
Vidi sve komentare