Lifestyle

Komentari 5

'Biljka novca' ne zahtijeva puno svjetlosti ni zalijevanja, idealna je za sve vrtlare početnike

'Biljka novca' ne zahtijeva puno svjetlosti ni zalijevanja, idealna je za sve vrtlare početnike

Ne smije biti izravno na svjetlosti, a zalijeva se samo kad se zemlja na površini osuši. Idealna je za baš svaki dom, a mogu je nabaviti čak i početnici

Prema feng shuiju, biljka latinskog naziva Pachira aquatica donosi sreću i dobru energiju. Zovemo je riječna pahira ili biljka novca.

POGLEDAJTE VIDEO (Indoor vertikalna farma ispod tržnice Kvatrić):

Prekrasnog je izgleda, a mnoge privlači njeno isprepleteno stablo. Idealan je cimer drugim biljkama, a dobro će se uklopiti u svaki dnevni boravak. U domu naraste od 60 centimetara pa čak do dva metra. No oblik i veličinu određujete sami obrezivanjem.

Vjeruje se da u prostor donosi blagostanje, a ukućanima dobru zaradu. Idealna je čak i za početnike jer nije nimalo zahtjevna. Potrebno joj je neizravno svjetlo i rijetko zalijevanje. Smjestite je blizu osvijetljena prostora, ali ne izravno na sunčevu svjetlost jer joj to ne odgovara. Kad je zalijevate, okrenite je da bi ravnomjerno rasla.

Voda joj treba samo kad se zemlja na površini osuši. Gurnite prst u zemlju i provjerite nekoliko gornjih centimetara. Ako u sat vremena ne upije svu vodu, izlijte višak iz tanjurića da korijen ne bi s vremenom postao truo.

Najčitaniji članci