To je to što me zanima!

Birajte pažljivo: Evo što će boja ruže poručiti ženi koja je prima

Od raznog cvijeća ruže su najomiljeniji izbor za dar dragim ljudima, a svaka od boja ima drukčije značenje. Ljubav ćete pokazati crvenom, zelena simbolizira plodnost, a narančastu darujte prijatelju
Vidi originalni članak

Crvena

Crvene ruže ne samo da nose najviše poruka nego su i jedan od najpoznatijih simbola današnjice. U vrijeme kad se nisu izravno iskazivali osjećaji, crvene ruže postale su i još su univerzalni simbol prave ljubavi i romantike. Također, simboliziraju ljepotu, strast i požudu, no u novije vrijeme shvaćaju se i kao znak moći i hrabrosti.

Narančasta

Narančaste ruže most su između prijateljstva koje simboliziraju žute ruže i ljubavi koju simboliziraju crvene ruže. Mogu biti izraz divljenja, želje i strasti ili dar koji pokazuje koliko se nekim ponosite. 

Žuta

Žute ruže idealne su ako želite oraspoložiti nekog, a ujedno njima poručujete i da ga cijenite i volite bez romantičnih aluzija. Također, simboliziraju sreću.

ZA BOLJI RAST Ovih šest stvari morate znati ako želite imati lijepe sukulente

Ljubičasta

Ljubičaste ruže simboliziraju ljubav na prvi pogled, jaku privlačnost, opčinjenost i šarm. No povezuje se i s bogatstvom, elegancijom te veličanstvenošću.

Zelena

Rijetke zelene ruže simbolizirale su plodnost, prirodu i obilje. Danas više znače mir, a povezuju se i sa srećom. No zelena je i boja ljubomore te zavisti.

Ružičasta

Ova boja povezuje se s ljepotom i elegancijom. Tamnoružičaste ruže simboliziraju zahvalnost, a svijetloružičaste nježnost, divljenje i naklonost.

UOČITE ZNAKOVE Što se dogodilo vašoj biljci? Saznajte i reagirajte na vrijeme

Bijela

U početku su bijele ruže simbolizirale pravu ljubav. No danas su bijele ruže vjenčani cvijet koji simbolizira jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju se i s čašću te poštovanjem.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare