To je to što me zanima!

Bogata jesenska slatko-slana pita: Brzinski tart od ricotte

Tartovi su izrazito popularni jer su jednostavni za pripremiti, a vrlo ukusni. Priprema ovog tarta traje najdulje sat vremena, a svatko tko ga proba neće se moći zasiti...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 75 g maslaca
  • 25 g mljevenih badema
  • 2-3 žlice hladne vode

Nadjev:

  • 80 g smeđeg šećera
  • 4 žumanjka
  • žličica asrome vanilije
  • 500 g ricotta sira, žlica meda

Priprema:

Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.

Od prosijanog brašna, malo soli i maslaca umijesite mrvičastu smjesu. Umiješajte bademe i dodajte onoliko hladne vode koliko je potrebno kako biste umijesili tijesto.

Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte te obložite dno i rubove kalupa. Pokrijte tijesto papirom za pečenje, ispunite kuglicama za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Podlogu od tijesta pecite na 190°C oko 15 minuta, maknite kuglice i papir, pa pecite još 5 minuta.

Umiješajte žumanjke i vaniliju u ricottu, dodajte šećer i med, izmiješajte i smjesu stavite na podlogu od tijesta.

Pecite u pećnici oko 25 minuta dok se smjesa ne stisne. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 26.11.2017.

    ma slatko slana hm ne znam tek kad je probam mogu reći da li valja

  • 26.11.2017.

    nije fer, sve imam osim kuglica za pečenje.. a što je to, nikad čula?

  • EneBell 26.11.2017.

    Ufff da bar imam sira sada...

Komentiraj...
Vidi sve komentare