To je to što me zanima!

Bogatstvo okusa: Napravite pileću juhu koja će imati okus kao da ju je radila vaša mama

Tanjur obične tople pileće juhe s rezancima za neke je detalj koji će im uljepšati dan ili pak olakšati težak trenutak, a ne mora biti na jelovniku samo kad se oporavljate od bolesti
Vidi originalni članak

Mnogi smatraju da mamina topla pileća juha s rezancima ima ljekovitu snagu i pomaže pri oporavku od gripe, prehlade ili viroze. No zapravo će tanjur ove juhe dobro doći u svakom trenutku, a uz ovaj recept naučite kako postići onaj okus iz djetinjstva u kojem je glavni sastojak bila ljubav.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako skuhati jaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 2 mrkve oguljene i narezane na kockice
  • 2 rebra celera, narezana na kockice
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 8 šalica pilećeg temeljca

  • 2 lista lovora
  • sol, svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 1 kg pilećih prsa bez kože s kostima
  • 2 ½ šalice širokih rezanaca
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna, ili više, po ukusu

RECEPT - BRZA PRIPREMA Gusta pileća juha s gljivama - idealna je i za ručak i za večeru

Priprema:

Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte povremeno miješajući, dok ne omekša, oko tri do četiri minute.

Umiješajte češnjak dok ne zamiriše, oko jednu minutu. Umiješajte pileći temeljac i lovor, začinite solju i paprom. Dodajte piletinu i pustite da prokuha, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte poklopljeno dok se piletina ne skuha, oko 30-40 minuta, piše DamnDelicious.

POMOĆ IZ KUHINJE Covid prehrana i oporavak: Jedu se plava riba i domaća pileća juha, a prženje izbjegavajte

Zatim izvadite piletinu i pustite da se ohladi prije nego što izvadite kosti, a meso narežete na komade veličine zalogaja. Umiješajte piletinu i tjesteninu u juhu te kuhajte dok rezanci ne omekšaju, oko šest do sedam minuta. Potom lonac uklonite s vatre, umiješajte peršin, kopar i sok od limuna te dodatno po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite odmah.

NOVI PRISTUP KLASICI 3 super recepta koji će obogatiti okus dobre stare pileće juhice

Idi na 24sata

Komentari 71

  • beba maza 01.05.2023.

    E velike filozofije i naučnog rada napraviti supicu . Nikada je nisam volela , niti je jela .

  • 01.05.2023.

    Ja i radim juhu kako ju je radila moja mamu, u nju nisu išli maslac i lovorov list 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare