To je to što me zanima!

'Boli glava' odmor: Spavajte u bačvi na samom 'izvoru' tekile

U Meksiku možete odsjesti u Matices Hotel de Barricas (hotel bačvi) u kojem možete doslovno spavati u bačvi na 'izvoru' tekile. Hotel se nalazi u sklopu destilerije u kojoj se proizvodi tekila, baš izvan grada Tequile
Vidi originalni članak

Posjetitelji hotela Matices Hotel de Barricas kod grada Tequile, u kojem je izumljena tekila, imaju priliku spavati u sobama koje su napravljene da izgledaju poput pravih bačvi za tekilu i to usred polja agave, od koje se proizvodi tekila, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako navode iz hotela, koncept vas poziva da svim osjetilima osjetite kako se radi to alkoholno piće.

U hotelu je 30 soba koje izgledaju kao bačve, a imaju i četiri normalne sobe koje su nazvali Silver King sobe.

Iako okoliš izgleda kao da ste usred pustinje, sobe su opremljene svime na što ste i inače navikli u normalnim hotelima. Tako gosti u sobi imaju TV, klima uređaj, mini bar, a postoji opcija i za privatni jacuzzi u nešto skupljim 'bačvama'.

Hotel se nalazi u sklopu destilerije koja proizvodi 15.000 litara tekile na dan, a u ponudi je i obilazak postrojenja kako bi mogli vidjeti proizvodni proces od početka do kraja.

Također, tamo možete i kupiti tekilu, a i dizajnirati svoju vlastitu bocu. 

Tamo je i muzej u kojem možete naučiti o povijesti tekile, a za one gladne tu je restoran/bar La Taberna del Cofrade, koji se nalazi u špilji 4,5 metra ispod zemlje.

Na tom mjestu lokalno stanovništvo proizvodilo je tekilu dok je to bilo zabranjeno tijekom španjolske vladavine. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • samoproglašena_antifukarica 10.09.2020.

    prepoznali i meksikanci financijsku moc iskompleksiranih ljudi koji vecinu svog vremena provedu zaradjujuci novce kako bi mogli opaliti par selfija na odmoru u bacvi...ce susedi biti ljubomorni kao i onda kada zadnij dan odmora potrosis na suncu kako bi se po povratku na posao mogao hvaliti svojim lijepim, osuncanim, zarko crvenim tenom s kanara

  • 09.09.2020.

    Imamo i mi u Hrvatskoj smjestaj u vinskim bačvama, jako lijep i zanimljiv.

  • 09.09.2020.

    ...cudim se ga Šeks nije bezeciro za cijelu godinu...😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare