To je to što me zanima!

Branson izdvojio 1,7 milijardu kuna za spas radnih mjesta

Milijarder Richard Branson odlučio je izdvojiti 250 milijuna dolara za spas radnih mjesta u kompanijama kojima je vlasnik, i to nakon kitika zbog neplaćenog dopusta za oboljele od korone
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Francuzi: Hrvatski antibiotik pomaže protiv korona virusa!

Milijarder, Sir Richard Branson, najavio je da kreće u zaštitu svojih 70.000 zaposlenika, tako što je za njih osigurao 250 milijuna dolara, odnosno oko 1,7 milijardu kuna, pomoći u krizi koju je izazvao korona virus. U svom postu na internetu Branson piše kako novac planira osigurati da bi se sačuvala radna mjesta, a kaže kako je tih 250 milijuna dolara vjerojatno samo početak. 

Branson je zbog toga zavukao ruku u vlastiti džep, kaže njegov glasnogovornik, koji je objasnio da će ta sredstva osigurati tvrtka Richard's i Virgin groupe, odnosno da će ih osigurati krovna tvrtka 'Virgin Atlantic'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Treba reći da je taj potez uslijedio nakon što se njegova kompanija 'Virgin Atlantic' suočila s kritikama zbog načina na koji su reagirali na prve slučajeve zaraze korona virusom kod radnika, kad im je upućena poruka da uzmu osam tjedana - neplaćenog godišnjeg odmora. Taj su potez odmah osudili političari, i to obje političke opcije. Laburistička zastupnica Kate Osborne, druga britanska političarka kojoj je dijagnosticiran korona virus, opisala je tu odluku kao 'apsolutnu sramotu' u svojoj objavi  na Twitteru.

I dok je Branson u startu tako ružno reagirao, ne pruživši odmah radnicima zaštitu, veliki dio njegovih radnika i dalje je izrazito vjeran tvrtki. Tako je jedan djelatnik na kompanijskoj stranici napisao: 'Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo da naša tvrtka preživi ovu krizu'

Bransonu je, očito, trebalo vremena da razmisli o svojoj odluci i srećom probudio se kazavši kako je svjestan da će idući mjeseci zahtijevati puno borbe da se sačuvaju radna mjesta, piše Forbes.

- Naše aviokompanije morale su prizemljiti gotovo sve svoje avione; morali smo odgoditi sva krstarenja, naši zdravstveni klubovi i hoteli morali su zatvoriti svoja vrata i sve rezervacije za odmore koje smo imali su otkazane. Slušamo članove našeg tima širom svijeta, da vidimo što možemo učiniti kako bismo ih podržali, i  njih i njihove obitelji i zajednicu. U narednim mjesecima provodit ćemo niz takvih programa - kazao je Branson.

Podsjetio je na dane nakon 11. rujna, kada su sve aviokompanije i putničke kompanije donijele izuzetno bolne odluke o otpuštanju, kako bi zadržale poslovanje, te naglasio kako se poduzima sve što je moguće da se ti događaji zaustave u ovom trenutku. 

On tvrdi da su kontroverznu odluku o neplaćenom odsustvu donijeli sami zaposlenici, i to gotovo jednoglasno, kako bi 'ograničili financijske teškoće i osigurali budući opstanak zrakoplovne tvrtke te pokušali zaštititi sva radne mjesta'. Dodaje kako su zaposlenici ujedinjeni kao jedan oko tog plana. 

Branson je svoju izjavu iskoristio kako bi pozvao i na političku akciju. Rekao je:

- Šanse za osiguravanje širokog gospodarskog oporavka kritično će ovisiti o vladama širom svijeta te o tome koliko će uspješno mobilizirati razne najavljene programe potpore. 

Financial Times izvijestio je tijekom vikenda da se raspravlja o paketu spasilačkih mjera za državne aviokompanija. To bi uključilo i mogućnost da država preuzme udjele u ranjivim aviokompanijama kojima pomaže. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Korona virus je inteligentan, s vremenom će morati oslabjeti

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare