Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Branson izdvojio 1,7 milijardu kuna za spas radnih mjesta

Branson izdvojio 1,7 milijardu kuna za spas radnih mjesta
1

Milijarder Richard Branson odlučio je izdvojiti 250 milijuna dolara za spas radnih mjesta u kompanijama kojima je vlasnik, i to nakon kitika zbog neplaćenog dopusta za oboljele od korone

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Francuzi: Hrvatski antibiotik pomaže protiv korona virusa!

Milijarder, Sir Richard Branson, najavio je da kreće u zaštitu svojih 70.000 zaposlenika, tako što je za njih osigurao 250 milijuna dolara, odnosno oko 1,7 milijardu kuna, pomoći u krizi koju je izazvao korona virus. U svom postu na internetu Branson piše kako novac planira osigurati da bi se sačuvala radna mjesta, a kaže kako je tih 250 milijuna dolara vjerojatno samo početak. 

Branson je zbog toga zavukao ruku u vlastiti džep, kaže njegov glasnogovornik, koji je objasnio da će ta sredstva osigurati tvrtka Richard's i Virgin groupe, odnosno da će ih osigurati krovna tvrtka 'Virgin Atlantic'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Treba reći da je taj potez uslijedio nakon što se njegova kompanija 'Virgin Atlantic' suočila s kritikama zbog načina na koji su reagirali na prve slučajeve zaraze korona virusom kod radnika, kad im je upućena poruka da uzmu osam tjedana - neplaćenog godišnjeg odmora. Taj su potez odmah osudili političari, i to obje političke opcije. Laburistička zastupnica Kate Osborne, druga britanska političarka kojoj je dijagnosticiran korona virus, opisala je tu odluku kao 'apsolutnu sramotu' u svojoj objavi  na Twitteru.

I dok je Branson u startu tako ružno reagirao, ne pruživši odmah radnicima zaštitu, veliki dio njegovih radnika i dalje je izrazito vjeran tvrtki. Tako je jedan djelatnik na kompanijskoj stranici napisao: 'Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo da naša tvrtka preživi ovu krizu'

Bransonu je, očito, trebalo vremena da razmisli o svojoj odluci i srećom probudio se kazavši kako je svjestan da će idući mjeseci zahtijevati puno borbe da se sačuvaju radna mjesta, piše Forbes.

- Naše aviokompanije morale su prizemljiti gotovo sve svoje avione; morali smo odgoditi sva krstarenja, naši zdravstveni klubovi i hoteli morali su zatvoriti svoja vrata i sve rezervacije za odmore koje smo imali su otkazane. Slušamo članove našeg tima širom svijeta, da vidimo što možemo učiniti kako bismo ih podržali, i  njih i njihove obitelji i zajednicu. U narednim mjesecima provodit ćemo niz takvih programa - kazao je Branson.

Podsjetio je na dane nakon 11. rujna, kada su sve aviokompanije i putničke kompanije donijele izuzetno bolne odluke o otpuštanju, kako bi zadržale poslovanje, te naglasio kako se poduzima sve što je moguće da se ti događaji zaustave u ovom trenutku. 

On tvrdi da su kontroverznu odluku o neplaćenom odsustvu donijeli sami zaposlenici, i to gotovo jednoglasno, kako bi 'ograničili financijske teškoće i osigurali budući opstanak zrakoplovne tvrtke te pokušali zaštititi sva radne mjesta'. Dodaje kako su zaposlenici ujedinjeni kao jedan oko tog plana. 

Branson je svoju izjavu iskoristio kako bi pozvao i na političku akciju. Rekao je:

- Šanse za osiguravanje širokog gospodarskog oporavka kritično će ovisiti o vladama širom svijeta te o tome koliko će uspješno mobilizirati razne najavljene programe potpore. 

Financial Times izvijestio je tijekom vikenda da se raspravlja o paketu spasilačkih mjera za državne aviokompanija. To bi uključilo i mogućnost da država preuzme udjele u ranjivim aviokompanijama kojima pomaže. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Korona virus je inteligentan, s vremenom će morati oslabjeti

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje