To je to što me zanima!

Čarobni kolač s tri sloja: Ovaj desert obavezno morate probati

Ovaj kolač nazivaju magičnim jer sam od sebe stvori tri sloja koja prefino izgledaju, a vi sve što trebate napraviti je zamutiti biskvit i staviti ga peći. Rezultat je sočan i ukusan kolač s okusom vanilije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja, žumanjak i bjelanjak odvojite (na sobnoj temperaturi)
  • 150 g šećera (običnog ili šećera u prahu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 125 g neslanog maslaca, otopljenog
  • 115 g višenamjenskog brašna (pomiješajte obično brašno s brašnom za kolače)
  • 500 ml mlijeka (mlakog)

Za serviranje (neobavezno):

  • Šećer u prahu (šećer u prahu)
  • Svježe jagode
  • Šlag

RECEPT Pripremite raviole od muškatne tikve sa maslacem od kadulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva.
  2. Namažite kvadratni kalup za kolače 20 cm x 20 cm.
  3. Bjelanjke istucite mikserom dok ne postane čvrsti. Stavite na stranu.
  4. Žumanjke i šećer stavite u zdjelu i tucite dok ne postane blijedožute boje - oko 1 minute.
  5. Dodajte ekstrakt vanilije i maslac te miješajte dok se sve dobro ne sjedini - oko 30 sekundi do jedne minute.
  6. Dodajte brašno i mutite dok se ne sjedini.
  7. Polako ulijevajte mlijeko dok miksate smjesu sve dok se svi sastojci ne sjedine u homogenu smjesu.
  8. Lopaticom postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu, dok se sve ne sjedini. Ne želite istisnuti zrak iz bjelanjaka. Također, ne brinite ako u tijestu ima nekoliko grudica bjelanjka. Biskvit bi trebao biti vrlo tanak.
  9. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za kolač.

Smjernice za pečenje: 

  1. Pecite dok vrh ne postane zlatno smeđe boje i da se kolač ne 'ljulja' kada lagano protresete lim - oko 40 do 50 minuta.
  2. Provjerite kolač nakon 30 minuta - ako je vrh već zlatno smeđe boje, ali kolač još nije čvrst (tj. trese se), prekrijte ga folijom i vratite u pećnicu, po 10 minuta, dok ne stvrdne.
  3. Ostavite 10 minuta da se ohladi u limu, a zatim ga okrenite na rešetku za hlađenje. Prije posluživanja potpuno ga ohladite.

KINESKI SPECIJALITET Piletina s povrćem iz woka se brzo priprema, a zdrava je i fina

Serviranje:

  1. Izrežite kolač na kvadrate, možete na devet komada, to bi bilo idealno.
  2. Pospite šećerom u prahu neposredno prije posluživanja.
  3. Poslužite sa šlagom i jagodama, ako ih koristite.
Idi na 24sata

Komentari 109

  • 23.08.2021.

    pečeš ga u protvanu 20x20, to je meni za pod zub, sam se napravi u tri sloja, a biskvit mora biti jako tanak? meni je enigma i ovaj kolač i recept....

  • nap 22.08.2021.

    Iijep kolac

Komentiraj...
Vidi sve komentare