Piletina s povrćem iz woka kinesko je jelo koje je prava delicija, a vrlo jednostavno za napraviti. Ako ovaj recept želite još poboljšati, možete dodati usitnjeni kikiriki za bogatiji okus
KINESKI SPECIJALITET
Piletina s povrćem iz woka se brzo priprema, a zdrava je i fina
Sastojci:
- 300 grama piletine (bijelo meso bez kosti)
- 4 žlice suncokretovog ulja
- 150 grama mrkve
- 300 grama crvene i žute paprike (što mesnatijih)
- 200 grama poriluka (otprilike 1 cijeli)
- 4 žlice soja umaka
- svježe mljeveni papar
- mješavina suhih začina
Priprema:
- U wok ili duboku tavu ulijte dvije žlice ulja i zagrijte.
- Mrkvu, papriku i poriluk narežite na trakice, pa svako povrće posebno ispržite oko dvije minute na ulju.
- Izvadite ga i ostavite sa strane.
- Meso narežite na trakice.
- U wok dodajte preostalo ulje, zagrijte i dodajte meso pa pržite dok tekućina ne ispari.
- Ubacite povrće, sojin umak, zalijte s 400 mililitara mlake vode i začinite.
- Promiješajte i kuhajte poklopljeno oko pet minuta.
- Poslužite sa integralnom rižom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku