To je to što me zanima!

Četiri super recepta: U ukusni pesto od kelja dodajte i bademe

Super stvar kod pesta je što ga samo morate izblendati i ohladiti pa ćete na pripremu potrošiti vrlo malo vremena. Ove pesto umake možete stavljati na tjesteninu, pizzu, u sendviče, na meso ili u salate
Vidi originalni članak

Ako želite isprobati malo drugačije verzije zelenog pesto umaka, ali bez bosiljka, donosimo vam super recepte koje morate isprobati. Jednako su ukusni kao klasičan pesto, ali ipak imaju potpuno drugačiju aromu koja će vas sigurno zaintrigirati i poželjet ćete još. Super stvar kod pesta je što ga samo morate izblendati i ohladiti pa ćete na pripremu potrošiti vrlo malo vremena. Ove pesto umake možete stavljati na tjesteninu, pizzu, u sendviče, na meso ili u salate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za pesto od kelja (možete staviti crni i obični) treba vam 100 g listova kelja (što su manji, to su slađi), 3-4 režnja češnjaka, 30 g mješavine pinjola i badema, 25 g vode od kuhanja kelja, 30 g ekstra djevičanskog maslinova ulja, sol i papar po ukusu. Prvo operite lišće kelja i uklonite središnji dio. Blanširajte lišće u malo vruće vode oko tri minute i zatim ocijedite, ali sačuvajte dio vode u kojoj se lišće kuhalo. U mužaru ili blenderu sve usitnite te dodajte maslinovo ulje i vodu od kuhanja (ona će pestu dati potrebnu kremastu teksturu).

RECEPT DANA Jelo koje 'grije dušu': Najfiniji mađarski gulaš sa začinima

Ljubitelji špinata svakako moraju isprobati i ovaj pesto sa špinatom za koji vam treba oko 130 g mladog špinata, 2 režnja češnjaka, 75 g badema, 75 g feta sira, 60 ml maslinova ulja, sol i papar prema ukusu. Stavite bademe i češnjak u blender. Miksajte dok se orašasti plodovi ne usitne. Dodajte špinat, fetu, maslinovo ulje i crni papar te izmiksajte u teksturu pesta i držite u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču nekoliko mjeseci.

IDEJE ZA FINI RUČAK 10 odličnih recepata s gljivama: Složenac, gulaš, tortilje, umaci

Ovaj pesto od pistacija se odlično slaže uz meso sa žara i jako je ukusan kad se osjete komadići pistacija. Treba vam 40 g pistacija, 50 g parmezana, 1 vezica peršina (samo listovi), 2 prstohvata soli, malo papra, korica limuna, sok od pola limuna, 0,5 dcl maslinova ulja i 2 režnja češnjaka. Pistacije očistite. Peršin očistite od stabljike, trebaju vam samo listići. Parmezan naribajte. U blender ubacite sve sastojke i pomalo dolijevajte maslinovo ulje te polako miksajte do željene teksture.

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE Odličan recept za osvježavajući mini tart od limuna i keksa

Oni koji vole malo intenzivnije okuse sigurno će uživati u pestu od rikole. Za pripremu će vam trebati 80 g rikole, 60 g oraha, 50 g tvrdog ribanog sira, 120 ml maslinova ulja, 1 režanj češnjaka, sol i papar prema ukusu. Tostirajte orahe u tavi na srednje jakoj vatri dok lagano ne porumene. Pomiješajte rikolu, orahe, ribani sir i češnjak u sjeckalici. Dok usitnjavate sastojke u sjeckalici, ulijevajte maslinovo ulje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • mars7 09.02.2024.

    odlično jako zdravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare