To je to što me zanima!

Christopher Kane vratio se slikanju u karanteni: Motive je stavio na haljine i jakne

Škotski dizajner poznat po veličanstvenim motivima i izuzetnoj mašti, proteklih mjeseci posvetio se slikanju nakon više od desetljeća te stavio te motive na odjeću u novoj proljetnoj kolekciji
Vidi originalni članak

- Nisam slikao 14 godina, naprosto nisam stizao, modni biznis je toliko brz i hektičan da naprosto nisam imao vremena. No, na početku karantene, shvatio sam da ne mogu čitave dane sjediti pred televizorom, pa sam počeo provoditi vrijeme u vrtu i slikati - ispričao je Christopher Kane povodom svoje kolekcije za proljeće 2021.  

Kreacije je potom osmislio u skladu s novim slikarskim motivima te ih složio kako bi krojem pasali na formu tijela.

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativnu kolekciju nakita inspiriranu zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovakve eksperimente nerijetko rade dizajneri koji cijene slikarstvo, kao i oblikovanje odjeće, a ključno je uskladiti motive s kanonima tijela i smjestiti ih na pravilan način.

LEGENDA U ORMARU Smoking za nju: 1966. godine Yves Saint Laurent je razbio klišej o ženskom odijevanju

Kane je majstor s bojama, a ako nema niz detalja, tu su uzorci koji privlače pažnju. Ova neobična godina donijela mu je smjer u kojemu inače ne bi išao, no ipak izvukao je najbolje iz nje.

NOVO, A IZGLEDA STARO Gucci prodaje 'trapke' s mrljama kao od trave za oko 5000 kuna

Očito, mašta i kreativnost ne poznaju ograničenja koja fizički svijet postavlja, a Kane je odličan primjer kako dizajn i u turbulentnim vremenima ima svoju posebnu čar i mjesto u našim životima.

OUTFIT DANA Dva u jedan: Bijeli svileni trench kaput nosi kao laganu haljinu

- Prvo sam krenuo s grafizmima, a onda sam krenuo "češljati" boju dodajući pruge, i najednom sve je to postalo moje kreativno utočište od stvarnosti - komentirao je modni umjetnik za Vogue.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare