To je to što me zanima!

Dan je učenja djece štednji: Poklonite svom djetetu kasicu

Ukoliko vaše dijete ima velike želje ili neke skupe igračke koje bi htjelo, najbolje bi bilo da dogovorite da štedi novac, kako bi si to moglo priuštiti. Na ovaj način će dijete shvatiti kako novac nije lako skupiti
Vidi originalni članak

Djeca teže shvaćaju pojam novca pa je udruga američkih banaka odlučila stvoriti ovaj dan. Djeca dobiju kasicu-prasicu i tako ih se potiče odgovornom trošenju. Djeca od malih nogu mogu naučiti upravljati novcem, a ta vještina bit će im od velike koristi u odrasloj dobi.

Poklonite djetetu kasicu i pustite da upravlja svojim džeparcem. Malim svotama vodite dijete prema tome kako pametno raspolagati novcem. Osim toga, osjećat će se važno i odgovorno. Bit će sretni što je njima povjerena kasica, a kada ‘potroše’ džeparac, vidjet će da treba pomno birati na što potrošiti. 

NEMA ODUSTAJANJA! Mali slatki trikovi pomoću kojih će djeca jesti puno više povrća

Dozvolite djetetu da samo donese odluku na što će potrošiti novac. Bila ta odluka (po vašem mišljenju) dobra ili loša, dijete će na vlastitom primjeru, na vlastitoj koži, dobiti priliku naučiti nešto o svom potrošačkom izboru. Vi tada imate priliku potaknuti otvorenu raspravu o prednostima i nedostacima djetetove potrošnje. Potaknite dijete da prilikom kupovine upotrijebi 'zdravi razum'. 

Poučite djecu da jedan dio svoje ušteđevine odvajaju za dobrotvorne svrhe. To će ih naučiti kako se novac može iskoristiti ne samo za kupovinu već i za pomoć drugima.

POGLEDAJTE I KAKO IZGLEDA DOM IZ BAJKE NETFLIXOVE OBITELJI KRETZ: 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare