To je to što me zanima!

Danas obilježavamo Hrvatski dan liječnika: Predsjednici triju krovnih udruga uputili čestitku

Hrvatski dan liječnika obilježava se danas, u spomen na 26.02.1874. kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor, kao osma liječnička udruga u Europi
Vidi originalni članak

Danas slavimo čuvare našeg zdravlja, naše liječnike, u spomen na 26. 02.1874., dan kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor, kao osma liječnička udruga u Europi. Dvadeset i jedan liječnik su toga dana utemeljili liječničko društvo s ciljem unapređenja najplemenitije struke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

JE LI SVE BILA LAŽ? Naši liječnici razbili zdravstvene mitove: Propuh ipak ne ubija!

Na današnji dan podiže se svijest o važnosti tog zanimanja. Posebnu odgovornost za ljudsko zdravlje i život imaju liječnici koji su svoj život posvetili humanom radu, nesebičnosti i nepokolebljivoj hrabrosti.

Svakodnevna briga o životima ljudi zaslužuje neizmjernu zahvalnost i dosljedno ukazivanje na prepreke s kojima se svakodnevno susreću u svom poslu.

Na današnji dan liječnici se posebno trude podignuti svijest o problemima s kojima se bore na putu koji su posvetili neustrašivosti, snazi i borbi za ljudski život. 

Predsjednici tri krovne liječničke udruge u Hrvatskoj dr.sc. Krešimir Luetić (HLK), prof.dr.sc. Željko Krznarić (HLZ) i mr.sc. Renata Čulinović Čaić (HLS) uputili su video čestitku i poruku hrvatskim liječnicima povodom Hrvatskog dana liječnika (26. veljače). U videu jasno ističu ključne ciljeve tj. rješenja za probleme liječništva na koje će se u sljedećem razdoblju fokusirati ove tri udruge. 

Pogledajte video:

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare