To je to što me zanima!

Delicija Međimurja: 'Gnjili sir rade crvi. Rijetki ga pripremaju, a zabranjen je u Europskoj uniji'

Gnjili sir nekad se proizvodio na cijelom području Međimurja, a danas ga izrađuje svega nekoliko obitelji u tri sela. Riječ je o crvljivom siru iznimno snažne arome i mirisa, a mnogi su na njemu odrasli
Vidi originalni članak

Međimurski gnjili sir proizvodi se od svježeg kravljeg mlijeka. Mlijeko mora biti masno i neobrano, inače ne dođu crvi nego se samo posuši. Dakle, sve pripremite kao za običan sušeni sir - priča nam žena (70), stanovnica Goričana koja crvljivi sir i danas redovito radi svake godine, a naučila ga je pripremati uz pomoć svoje bake.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Knez Drpimir 21.06.2021.

    U prijevodu - u Međimurju možeš vani naletit na žensku koja se prije izlaska najela ovog sira...

Komentiraj...
Vidi sve komentare