To je to što me zanima!

Detoks kože tijekom blagdana: Previše je soli, šećera, alkohola

Unošenje pretjeranih količina nezdrave hrane i pića tijekom blagdana itekako se vidi na našoj koži. Ona postaje suha, sklona borama i aknama, natečena, manje elastična...
Vidi originalni članak

Teško je biti razuman kada su blagdanske delicije na stolu. Rijetki tada ne pretjeraju s unosom šećera, soli i alkohola. A sve to se itekako odražava na izgled naše kože (i na to kako se osjećamo) pa nije loše napraviti detoksikaciju kako bi se stvari vratile u normalu.

UVIJEK LIJEPA Anti-age hrana: Za mladoliku kožu jedu se orasi, riba i špinat

Evo kako detoksicirati tijelo nakon previše alkohola, soli i šećera:

Alkohol

Alkohol je diuretik i to je jedan od razloga zašto često morate na zahod nakon noći prepune pića. To pak vodi dehidraciji, glavobolji, manjku energije, ali i lošem izgledu kože.

- Najbolji način da se koža vrati u normalu je sa dobrom starom H2O (vodom). Prije odlaska u krevet popijte tri do četiri čaše vode. Malo soka od limuna u vodi može pomoći umiriti želudac - kaže David Colbert, osnivač i glavni liječnik u New York Dermatology Group.

Njegova preporuka je i nanijeti na lice hidratantnu kremu kako bi se spriječilo da koža postane previše suha.

Sol

- Nakon prekomjernog unosa soli kroz razne delicije i grickalice, osjećat ćete se žedno i naduto, a tako će se osjećati i vaša koža. Previše soli uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, što stvara otečene krugove oko ispod očiju - objasnio je dr. Colbert, a prenosi Men's Health.

Savjetuje stavljanje laganog gela za hlađenje kože na području oko očiju više puta tijekom dana i noći. 

Šećer

Previše šećera, koji u organizam unesemo kroz brdo kolača tijekom blagdana, itekako se vidi na koži. Prehrana previše bogata šećerom šteti kolagenu i elastinu u našoj koži, upozorava dr. Colbert.

U SLUŽBI LJEPOTE Maslinovo ulje u borbi protiv suhe kože, kose i podočnjaka...

Takvo oštećenje kože naziva se - glikacija, proces u kojemu se šećer veže za proteine u stanicama i uništava kolagen koji je zaslužan za dobru elastičnost kože i manje bora. To vodi preranom starenju kože. Osim toga, previše šećera potiče stvaranju akni na licu.

Naravno, prvi korak u detoksikaciji je smanjiti unos slatke hrane, a dodatna pomoć je korištenje posebnih seruma za kožu koji potiču njezino obnavljanje i elastičnost. Uz to, važno je povećati unos antioksidansa i vode u organizam.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDI OVO! HOROSKOP: Ovnovima će biti romantično, Rakovi su partijaneri, a kako ćete Vi dočekati Novu godinu?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zeljkic 01.01.2019.

    prošla čarolija, par kila gole, ja osobno na liposukcijsku dijetu koju sam već držala i meni je super, tkogod što rekao....kakav detoks

  • slovenk@ 01.01.2019.

    Meni nije jasno zasto bi ove dane jela i pila vise nego druge dane? Skoz jedem normalno pa to bio ponedeljak, nedelja, praznik itd. A sto se tice problema sa kozu na licu, hormoni nekad rade svoje pa tad koristim ulje i opet je dobro.

  • Pobotchnick Leeyoobo 01.01.2019.

    ostalo još pola lonca sarme, to treba dovršit. ostalo još dosta odojka, i to treba dovršit. kolače treba pojesti do kraja. nije me išlo jelo ovih dana jer tučem po vinu koje treba dovršit. briga me za kožu, to se oporavi kad pređem na paštetu i pivu

Komentiraj...
Vidi sve komentare