Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Maslinovo ulje u borbi protiv suhe kože, kose i podočnjaka...

Maslinovo ulje u borbi protiv suhe kože, kose i podočnjaka...

Maslinovo ulje bogato je moćnim antioksidansima koji regeneriraju kožu i štite je od preuranjenog starenja pa redovitom upotrebom koža postaje mekana i čvršća

VIDEO

Tražite li idealan beauty proizvod, pronaći ćete ga u kuhinji. Naime, koža je najveći organ, a brojni stručnjaci tvrde da ne biste trebali stavljati na kožu ništa što ne biste bili spremni pojesti. Zato je ekstra djevičansko maslinovo ulje odličan izbor.

Duboke bore i staru kožu ublažava krema od avokada - POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Bogato je moćnim antioksidansima koji regeneriraju kožu i štite je od preuranjenog starenja pa redovitom upotrebom koža postaje mekana i čvršća, a možete ga koristiti svakodnevno za njegu tijela.

Uz glicerin baloni dulje traju, a od njega će vam i koža blistati
Uz glicerin baloni dulje traju, a od njega će vam i koža blistati

Za suhe ruke pripremite piling od šećera i maslinova ulja u jednakom omjeru, primjerice dvije žlice. Utrljajte mješavinu na ruke, isperite i primijetit ćete da je koža mekša. Kao sredstvo za piling, pomiješane s maslinovim uljem, mogu poslužiti i zobene pahuljice.

Pomiješajte maslinovo ulje sa zrnima kave i masirajte kožu kako biste se riješili celulita. No maslinovo ulje djeluje i kao krema - jednostavno ga utrljajte u suhu kožu. Umasirajte ga u kožu prije spavanja i hidratizirat će i regenerirati kožu dok spavate. To je osobito korisno tijekom zime kad hladnoća isušuje kožu. Nanesite ulje na usne umjesto balzama i vratit će im mekoću.

Ako se probudite nateknuti, nanesite malo maslinova ulja pod oči jer djeluje protuupalno i smanjit će podočnjake. No isto kao što je odlično za kožu, regenerira kosu te joj vraća mekoću i sjaj. Nanesite ga na ispucale vrhove.

Svrbi vas skalp ili imate perut? Ovako ćete riješiti svoj problem
Svrbi vas skalp ili imate perut? Ovako ćete riješiti svoj problem

Nahranit će ih pa će brzo djelovati ljepše. Odlično je i za neposlušnu kosu - pomoći će vam da je raščešljate i ukrotite. No kad ga nanosite na kosu, koristite male količine jer će kosa inače izgledati masno. Maslinovo ulje je odlično i za jačanje noktiju te njegu zanoktica. Nanesite nekoliko kapi ulja na nokte i oko noktiju. Hidrirat će zanoktice, a noktima dati sjaj.

Kako koristiti maslinovo ulje

Njega kose - nanesite maslinovo ulje na čistu, vlažnu kosu, a zatim je umotajte u topli ručnik i pustite da odstoji oko 20 minuta. Isperite ulje i uživajte u svilenkasto glatkoj kosi.

Kupka - Dodajte nekoliko kapi maslinova ulja u kupku kako biste omekšali kožu. Tako se možete opustiti u luksuznoj kupki koja neće dehidrirati vašu kožu.

Piling za tijelo - Pomiješajte maslinovo ulje i sol ili šećer kako biste dobili pastu i napravili piling od glave do pete. Pilingom ćete ukloniti odumrle stanice i koža će postati glatka i meka.

Za brijanje - Koristite maslinovo ulje umjesto pjene za brijanje. Britvica će lagano kliziti, a maslinovo ulje spriječit će crvenilo. Noge će biti svilenkasto glatke i neće vam trebati losion poslije brijanja.

Skidanje šminke - Maslinovo ulje je izvrstan odstranjivač šminke. Nanesite nekoliko kapi na prste i utrljajte u kožu kako biste otopili make-up. Uklonite šminku pomoću maramice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku