To je to što me zanima!

Detoks tijela i uma: Kako se oporaviti od blagdanskih gozbi

Najveća pogreška koju radimo između blagdana je da stalno nešto jedemo. Tijelo će pročistiti čaj od matičnjaka i bistra juha, a um duge šetnje, dovoljno sna i druženje s djecom
Vidi originalni članak

Odmaknite nakratko prste od kutije s kolačima i daljinskog upravljača i napravite lagani blagdanski detoks tijela i uma.

Ako ste sretnici koji imaju nekoliko slobodnih dana, relaksirajte se koliko možete i napunite baterije, tako da orni uđete u novu godinu. Šetajte, planinarite, družite se s djecom, spavajte koliko to od vas organizam traži, a u međuvremenu pripravite i poneki zdrav obrok koji će vas, nakon što ste si dopustili čašicu i kolačić više, vratiti u normalu.

Možete izgubiti i nekoliko kilograma. Jedite kad ste gladni, a tijelo pročistite biljnim čajevima koji ubrzavaju metabolizam, poput matičnjaka i zelenog čaja, ili smoothiejem od svježeg voća i povrća uz dodatak meda. Pročistit će vas i juha, koja može biti cjelovit obrok zbog vlakana iz povrća.

Čak i mala porcija bistre juhe prije ručka pomaže vam prije se zasititi, pa ćete za ručak pojesti manje i kvalitetnije.

UTJEČE I MIŠLJENJE PRIJATELJA Zbog ovih sedam razloga se muškarac neće oženiti s vama

Spavajte

Iscrpljeni ste? Ne zamarajte se brojem sati koje morate odspavati. Ugasite mobitel i utonite u san.

Planinarite

Pokrenite se! Uskočite u staru trenirku, u naprtnjaču stavite sendvič sa salatom (ne grickalice) i vodu ili nezaslađen čaj i krenite u planinsku avanturu. Nećete požaliti.

ZNATE LI? Evo zašto su naranče u crvenoj mrežici, a limuni uvijek u žutoj

Ne poslije 18 sati

Obavezna pravila - Najveća pogreška koju radimo između blagdana je da stalno nešto jedemo. Ograničite se na tri obroka u danu, a za međuobrok uzmite voćku ili smoothie. Prestanite jesti poslije 18 sati da vam se organizam odmori.

Igrajte se

Posvetite se djeci - Zajedničko provođenje vremena s djecom će značiti više od svih darova koje su dobila za blagdane. Igrajte društvene igre, slažite puzzle...

LAMBORGHINIJI I PRIVATNI AVIONI Bogati klinci s Instagrama: Da nema luksuza, ne bi bio Božić!

Osvježi se

Bomba! Pomiješajte limun, šaku peršina, žlicu đumbira, žlicu jabučnog octa i žlicu cimeta u prahu te pola litre vode. Pijte prije spavanja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 27.12.2019.

    najbolje setnja u planine cist zrak odmoriš dušu

  • 27.12.2019.

    Spavanje i fitnes🙈🙈🙈

  • Dr.Gonzo. 27.12.2019.

    Detox ti odraduje jetra, ove homeopaty fore su teske gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare