To je to što me zanima!

Djeca s invaliditetom sa chefom Vedranom Habelom pripremaju odlične adventske specijalitete

Na adventskoj kućici udruge UNUO na Radničkoj cesti mogu se kušati tradicionalna jela poput štrukli, zlevanke, ali i bezglutenskih medenjaka za manje od 30 kuna
Vidi originalni članak

Adventske lokacije rasute diljem Zagreba nude prava iznenađenja. Uživajući u pravoj blagdanskoj atmosferi, u adventskoj kućici udruge UNUO na Radničkoj cesti, u sklopu Hilton Winter Gardena, mogu se kušati tradicionalna jela poput štrukli, zlevanke, ali i bezglutenskih medenjaka Medo Hookie, za manje od 30 kuna, koje pripravljaju štićenici udruge.

POGLEDAJTE VIDEO: Ponuda na zagrebačkom adventu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njihov mentor i chef Vedran Habel kaže nam kako su svi vrlo uzbuđeni zbog novog projekta.

- Cilj nam je ponuditi djeci s invaliditetom sadržaj, ali i otkriti razinu afiniteta prema ugostiteljstvu. Zato svakog radnog dana od 14 do 16 sati na našoj adventskoj kućici organiziramo edukativne kuharske radionice za djecu s teškoćama u razvoju iz cijele Hrvatske, a kroz praktičan rad i druženje uče nove kulinarske i komunikacijske vještine te vještine posluživanja - govori nam Vedran Habel.

 

Djeca peku hrenovke ili utiskuju razne oblike u kolačiće, ovisno o mogućnostima, a tako se lakše integriraju u društvo. 

ADVENT U ZAGREBU Vikend na Zrinjevcu: Uživajte u najljepšim opernim arijama i duetima te Misi na španjolskom

- Poruka roditeljima je kako je ovo prilika da otkrijete interese i mogućnosti svog djeteta, a to može biti usmjerenje k budućoj profesiji, ali i stjecanje znanja za samostalan život i rad. U podlozi svega su igra i dobra zabava - zaključuje Habel.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vinja 18.12.2021.

    Korisna i dobra ideja. Svaki čovjek želi biti koristan, to je iskonski poriv koji potvrđuje svrhu postojanja. Tako i ova djeca, unatoč svojim poteškoćama žele biti korisna. Divno je priuštiti im priliku za to. Svaka čast svima koji tome pridonose.

  • 18.12.2021.

    Odlična inicijativa, svake pohvale vrijedna i koju treba stimulirati kroz čitavu godinu 🙂 Maleni će se osjećati korisno, u ugodnoj blagdanskoj atmosferi, a da ne govorim kako se budi svijest kod ostalih, napose kod djece, uči ih se toleranciji i altruizmu, što je veoma bitno...s obzirom koliko je recimo autizam u porastu, i da je sve više djece s nekim oblikom istog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare