Lifestyle

Komentari 2

Djeca s invaliditetom sa chefom Vedranom Habelom pripremaju odlične adventske specijalitete

Djeca s invaliditetom sa chefom Vedranom Habelom pripremaju odlične adventske specijalitete

Na adventskoj kućici udruge UNUO na Radničkoj cesti mogu se kušati tradicionalna jela poput štrukli, zlevanke, ali i bezglutenskih medenjaka za manje od 30 kuna

Adventske lokacije rasute diljem Zagreba nude prava iznenađenja. Uživajući u pravoj blagdanskoj atmosferi, u adventskoj kućici udruge UNUO na Radničkoj cesti, u sklopu Hilton Winter Gardena, mogu se kušati tradicionalna jela poput štrukli, zlevanke, ali i bezglutenskih medenjaka Medo Hookie, za manje od 30 kuna, koje pripravljaju štićenici udruge.

POGLEDAJTE VIDEO: Ponuda na zagrebačkom adventu

Njihov mentor i chef Vedran Habel kaže nam kako su svi vrlo uzbuđeni zbog novog projekta.

- Cilj nam je ponuditi djeci s invaliditetom sadržaj, ali i otkriti razinu afiniteta prema ugostiteljstvu. Zato svakog radnog dana od 14 do 16 sati na našoj adventskoj kućici organiziramo edukativne kuharske radionice za djecu s teškoćama u razvoju iz cijele Hrvatske, a kroz praktičan rad i druženje uče nove kulinarske i komunikacijske vještine te vještine posluživanja - govori nam Vedran Habel.

 

Djeca peku hrenovke ili utiskuju razne oblike u kolačiće, ovisno o mogućnostima, a tako se lakše integriraju u društvo. 

- Poruka roditeljima je kako je ovo prilika da otkrijete interese i mogućnosti svog djeteta, a to može biti usmjerenje k budućoj profesiji, ali i stjecanje znanja za samostalan život i rad. U podlozi svega su igra i dobra zabava - zaključuje Habel.

Najčitaniji članci