To je to što me zanima!

Dječak (7) koji želi biti pilot je savladao svoj prvi sat letenja: 'Njegova majka bi bila ponosna'

Jacob Newson (7) iz Leedsa oduvijek voli avione, a nedavno je završio svoj prvi sat letenja. Tako je ostvario želju mame, koja je u prosincu umrla od raka
Vidi originalni članak

Svoju prvu lekciju letenja, Jacob Newson (7) iz Leedsa, imao je na aerodromu White Waitham, u Maidenheadu, pod budnim okom svog oca Andrewa (53), koji je tehničar hitne medicinske pomoći, i instruktora Marka Greena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je u prosincu tragično izgubio majku Andreu (49) od raka dojke, Jacob je odlučio da na prvi sat želi ići s ocem, koji je zbog njega pobijedio strah od letenja.

Jacob od malena voli avione i velika želja mu je postati pilot RAF-a. Nedavno je po prvi put na kratko hrabro preuzeo kontrolu nad modelom zrakoplova Piper PA-28 Cherokee.

VRIJEME MLADE JANJETINE Naš majstor Mijo zna sve tajne najbolje janjetine: 'Važno je nasoliti janje tuzlanskom soli'

- Uvijek sam se plašio letenja, pa je bio plan da mama pođe s njim. Ali, ona je preminula krajem prošle godine pa sam odlučio pobijediti svoj strah. Cijelim putem Jacob je bio jako uzbuđen i svidjelo mu se cijelo iskustvo. Bio je fasciniran i očaran time što je bio tako visoko. Ipak, bio je malo zabrinut kad je Mark rekao da može preuzeti kontrolu. Ali, zadržao je osmijeh cijelo vrijeme. Mislio je da je službeno postao pilot i čim smo sletjeli, pitao je kad možemo opet gore - ispričao je njegov otac Andrew.

Dodao je i kako se Jacob jednom počeo micati u trbuhu dok su gledali zrakoplovni show pa su se on i njegova supruga često šalili kako će postati pilot.

- Kad se rodio, kupili smo mu malo leteće odijelo i od tada se sve više počeo zanimati za zrakoplovstvo - rekao je Andrew.

DA SE NE LOMI Kako odabrati pravu četku za svaki tip kose: Ravnu, gustu...

Jacob je 2019. počeo prikupljati sredstva za dobrotvorni fond Kraljevskog zrakoplovstva, zbog čega je pozvan u puno različitih zrakoplovnih baza RAF-a (Kraljevske zračne snage). Postao je jedan od najmlađih pilota u Velikoj Britaniji. Planira i uspon na tri najviša vrha Yorkshirea: Pen-y-ghent, Whernside i Ingleborough, s ocem kasnije ove godine.

Njegov otac je dodao da bi njegova majka bila ponosna na njega.

-  Nju bi sve to oduševilo i bila bi toliko ponosna na sina što je uspio završiti svoj prvi sat - zaključio je, a piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 22.04.2021.

    mozda bude pilot haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare