To je to što me zanima!

Dok čekaju g. Pravog pristaju na Dovoljno dobrog radi djece

Zbog dugog čekanja na savršenog partnera i biološkog sata žene sve češće pristaju na brak s muškarcima s kojima nisu presretne samo kako bi mogle dobiti potomke
Vidi originalni članak

Mnoge žene uvjerene su kako neće naći odgovarajućeg partnera pa se odlučuju na umjetnu oplodnju. Više od 64 posto njih brani svoju odluku činjenicom da su odlučne imati dijete sa ili bez partnera, dok njih 35 posto kaže da je jedan dobar roditelj bolji od dva loša. 

- Žene koje žele i karijeru i obitelj, sve se više brinu da su možda previše odgađale majčinstvo, pa se podvrgavaju testovima plodnosti, koji im mogu reći koliko dugo još mogu čekati kako bi zasnovale obitelj. Velik broj njih odlučuje se na zamrzavanje jajašca kako bi roditeljstvo odgodilo što više. Plodnost možete sačuvati i zdravim načinom života, ako odbacite cigarete i alkohol, a poboljšate prehranu i krenete s vježbanjem - ističe voditeljica studije Magdy Asaad. Studija je također pokazala da 80 posto žena misli kako mnogi ljudi djecu shvaćaju olako.

Jedna od deset žena udala se za muškarca koji nije onaj pravi samo zato jer su joj proradili majčinski osjećaji, otkriva studija Centra za plodnost London provedena na 2000 žena. No od njih tek je 15 posto zadovoljno izabranim partnerom, dok je 60 posto njih požalilo što nije ustrajalo i pričekalo "gospodina Pravog". A više od jedne trećine žena smatra kako su propustile čari majčinstva jer su čekale na savršenog muškarca koji se nikad nije pojavio.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • miladraga 03.09.2011.

    Bolje sam, nego loše kompanjan!

  • Nalla 02.09.2011.

    Moj savjet bi bio da ne treba čekati "pravoga" da bi se imalo dijete. Ionako taj "pravi" jednom postane "krivi". Samo tvoje vlastito dijete je uvijek tvoje i to je ono pravo, sve drugo je nevažno. Kako kaže jedna moja frendica "od kada sam se udala ne živim" i na žalost shvatila da je u većini slučajeva stvarno tako.

  • PROVOKATOR_7 02.09.2011.

    Da citiram Mladena Grdovića "...sve za sriću što triba je žena, čovik i more i jedno dite iz ljubavi..." Svi ostali kompromisi - žalost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare