To je to što me zanima!

Domaći recept za ukusni liker od sočnih i finih jagoda i bazge

Ovaj malo neobičan liker je idealan za svakog tko voli takva pića jer je jako prilagodljiv ukusu. Budući da se rakija zadnja dodaje moguće je jačinu likera prilagoditi svojim željama
Vidi originalni članak

Sok od bazge, jagode sa šećerom - okusi vjesnici nadolazećeg vrućeg ljeta mogu se lijepo ukombinirati u slatki liker koji možete piti do duboko u zimu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nasadi jagoda na močvarnom području

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 1 kg jagoda
  • 10 velikih cvjetova bazge
  • 120 ml limunovog soka
  • 500 g šećera
  • 3 l vode
  • 2 l rakije
  • velika staklena boca sa širokim grlom od 5 l
  • staklene boce za liker (litraža po želji)
  • gaza
  • lijevak

'SLATKI GRIJEH' Domaći recept za liker od višnje kakav su pripremale naše bake

Priprema:

Operite jagode i razrežite ih na četvrtine. Natrgajte cvjetove bazge na manje skupove cvjetova (odrežite one tvrde peteljke).

U veliku staklenku stavite jagode i cvjetove bazge, dodajte limunov sok i vodu. Sve dobro promiješajte. 

Zatvorite staklenku i ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno promućkajte.

Idući dan izlijte sok u veću posudu za kuhanje. Bazgu i jagode lagano protisnite kroz gazu kako bi otpustile što više soka.

U tekućinu u lonac dodajte šećer i upalite vatru na lagano. Pomoću kuhače lagano miješajte tekućinu dok se šećer ne otopi.

Ostavite da se ohladi, a potom u sok od jagode i bazge dodajte rakiju i promiješajte.

Pomoću lijevka prelijte liker iz posude u staklenke i dobro zatvorite.

Držite na hladnom i mračnom mjestu.

Savjet plus: Ako volite malo slabiji liker, smanjite količinu rakije koju dolijevate u slatki sok od jagode i bazge. Jako je dobro s ovim načinom pripreme likera što možete isprobati jačinu dok dolijevate rakiju i napraviti prema svom ukusu. 

DA SE NE POKVARI Koliko dugo boca otvorenog alkoholnog pića može stajati?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 06.06.2022.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare