To je to što me zanima!

Dr. Kaliterna: U egzosomima se krije budućnost anti-age njege

Egzosomi su neusporedivo bolji od retinola, no vrlo je važno je li proizvod s njima kvalitetan, u kojem su obliku i kojeg podrijetla, ističe vodeći hrvatski dermatolog, dr. Dinko Kaliterna
Vidi originalni članak

Egzosomi su pojam koji ćemo u 2024. godini prihvatiti raširenih ruku, kao što smo prigrlili retinol posljednjih godina. Ovaj antiage sastojak ne može se uspoređivati s retinolom jer je od njega nemjerljivo efikasniji, ističe vodeći hrvatski dermatolog dr. Dinko Kaliterna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je kao da uspoređujete nešto iz prapovijesti s 21. stoljećem. Budućnost kozmetike bit će temeljena na egzosomima, no jako je važno jesu li oni biljnog ili ljudskog podrijetla, u kojoj su koncentraciji, kako su proizvedeni i koja je vrsta egzosoma. U ideji, oni su nešto najbolje za kožu, no važno je da je proizvod kvalitetno napravljen i da su egzosomi u dobrom obliku - objašnjava Kaliterna.

Egzosomi su vrlo moćni, a sad su dostupni i u proizvodima za njegu lica pa ih napokon možemo koristiti i kod kuće.

SAD GA SVI VIDIMO Korekcije podbratka novi su hit! Nakon video poziva i karantene svi ga se žele riješiti, pa i Hrvati

- Prednost egzosoma je u tome što regeneriraju kožu, djeluju na oštećenja stanica pa one bolje 'rade', što je temelj pomlađivanja. U kremi egzosomi imaju mnoštvo benefita poput biološkog pomlađivanja kože za nekoliko godina, stvaranja kolagena, smanjenja pigmentacije i mnogih drugih - zaključuje dermatolog.

Iako nam sad zvuče kao znanstvena fantastika, stručnjaci smatraju da će u 2024. poharati beauty tržište i postati osnovni sastojak mnogih novih skincare proizvoda. 

POGLEDAJTE VIDEO: ISTINE I LAŽI ESTETSKIH TRETMANA POZNATIH I SLAVNIH

Idi na 24sata

Komentari 3

  • AfroditaDiana 13.01.2024.

    A i ti dermatolozi su skupi u 3pm. :o

Komentiraj...
Vidi sve komentare