To je to što me zanima!

Evo kako možete napraviti ulje od lavande kod kuće: Odlično je jer opušta i ublažava glavobolju

Ulje lavande ima mnoge dobrobiti. Ublažava glavobolje, djeluje opuštajuće u toploj kupki, dobro je za kožu i kosu, a možete ga i poprskati po jastučnici za lakši san i lako ga je napraviti
Vidi originalni članak

Riječ je i o vrlo ljekovitoj biljci koja se osobito ističe umirujućim učincima. Prema japanskom istraživanju, već i miris lavande smanjuje stres. Stoga je ova biljka učinkovita u liječenju potištenosti, tjeskobe i glavobolja izazvanih napetošću.

Želite li napraviti ulje od lavande kod kuće, od sastojaka vam trebaju: hladno prešano biljno ulje (badema, kokosovo...), suhi cvjetovi lavande (bez stabljika), boca od tamnog stakla te cjedilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo u tamnu bocu stavite suhe cvjetove lavande (količina cvjetova ovisi o količini ulja). Cvjetovi trebaju prekrivati polovicu boce, a razina ulja treba biti malo viša od razine cvjetova.

NJEGA PRIJE PLAŽE Top 5 ulja koja štite kosu od isušivanja nakon sunca i mora

Prelijte cvjetove hladno prešanim uljem koje ste odabrali, promiješajte i čvrsto zatvorite bocu. Zatim ju odložite na tamno mjesto u vodoravnom položaju 2-3 tjedna. Svaki treći dan promućkajte bocu kako bi se sadržaj bolje prožeo.

Kad ste zadovoljni mirisom, ulje procijedite. Preporučljivo je postupno procijediti sadržaj i dodatno istisnuti ulje iz procijeđenih cvjetova. Dobiveno ulje pretočite u bocu od tamnog stakla te čuvajte na hladnom i tamnome mjestu.

Možete napraviti i sprej za osvježavanje 

Za ovaj fantastični mirisni sprej trebat će vam jedna bočica s raspršivačem, decilitar destilirane vode, 30 ml alkohola iz ljekarne, sok četvrtine naranče, sok četvrtine limuna i 20 kapi eteričnog ulja lavande.

OAZA MIRA BEZ BUBA Trikovi kako komarce, mrave i žohare držati dalje od dvorišta posve prirodno - sami će otići

Sve sastojke stavite u bočicu i dobro promućkajte. Pazite da sok naranče i limuna procijedite kako u bočicu ne bi došli krupniji dijelovi agruma. Svaki put prije korištenja spreja dobro promućkajte tekućinu, a možete ga špricati na odjeću dok glačate, zastore u sobi, jastuke, prekrivače, namještaj...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.07.2023.

    Ima intenzivan miris i nije za svakog

Komentiraj...
Vidi sve komentare