To je to što me zanima!

Evo zašto biste đumbir trebali jesti svaki dan - ili barem često

Ovaj je korijen od davnina poznat kao ljekovita biljka, a novija istraživanja samo su potvrdila da ima izrazito ljekovito djelovanje. Koristan je protiv mučnine, te protiv kolesterola i migrena
Vidi originalni članak

Zanima bas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Svi ih kupuju: Đumbir, limun, češnjak i med na cijeni u Rusiji

Đumbir je od davnina poznat kao korijen koji se koristi u ljekovite svrhe a novija istraživanja samo su potvrdila njegovu učinkovitost i pozitivan utjecaj na niz zdravstvenih problema i sustava u tijelu. Postoji sve više dokaza o tome da bi ga bilo dobro konzumirati redovno, odnosno svakodnevno dodavati u hranu. Ako niste veliki ljubitelj đumbira, evo zašto biste trebali razmisliti o tome: 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Đumbir je prijatelj vašeg srca

U istraživanju koje je obuhvatilo 85 ljudi s visokom razinom kolesterola tijekom 45 dana pokazalo je da se redovnom, odnosno svakodnevnom konzumacijom đumbira može utjecati na smanjenje njegove razine. A time i na smanjenje rizika od hipertenzije, moždanog udara i srčanih bolesti. 

2. Pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma prehlade

Đumbir sadrži antioksidanse i ima snažnu protuupalnu komponentu. Na to posebno utječe sastojak gingerol. To je bioaktivna tvar koja smanjuje rizik od infekcija. 

3. Dobar je protiv mučnine

Bilo da je riječ o mučninama zbog toga što ste nešto pojeli, tijekom vožnje u automobilu, ili o mučninama tijekom trudnoće - đumbir će ih sigurno smiriti. 

4. Liječi želučane i probavne tegobe 

Pomaže kod bilo koje vrste problema sa želucem, od nadimanja do probavnih smetnji. Može biti koristan čak i kod gastroenteritisa, odnosno ublažavanja proljeva. 

BOLJI IMUNITET, PRAZAN DŽEP Najjeftiniji đumbir sad je 2,5 puta skuplji nego prije virusa

5. Može djelovati protiv migrene

Redovna konzumacija đumbira može djelovati protiv upalne tvari u krvnim žilama koja uzrokuje glavobolje. Stručnjaci njegovo djelovanje uspoređuju čak i sa Sumatriptanom, lijekom koji se koristi u liječenju migrena. U nekim se studijama tvrdi da je jednako učinkovit, a - nema nuspojava, prenosi portal StethNews.  

6. Pomaže topljenje kilograma 

Kako ima sposobnost poboljšanja probave i ubrzava metabolizam, đumbir može biti koristan dodatak u programima kojima nastojite dovesti tijelo u top formu. Konzumacija đumbira u soku, smoothieju ili kao dodatak nekoj namirnici, može pridonijeti ublažavanju osjećaja gladi, pa je dobar saveznik u dijetama.  

Zanima bas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čudesni đumbir: odlična pomoć kod 25 zdravstvenih problema

Idi na 24sata

Komentari 7

  • krao_sam_1 01.05.2020.

    Užas. Treba ga zaorati i posijati psenicu

  • mexpert 01.05.2020.

    Svaku vecer caj od đumbira prije spavanja....nema prehlada...nema problema sa probavom...isprobano

  • 01.05.2020.

    A koliko i kako ga jesti na dnevnoj bazi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare