Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Evo zašto biste đumbir trebali jesti svaki dan - ili barem često

Evo zašto biste đumbir trebali jesti svaki dan - ili barem često
1

Ovaj je korijen od davnina poznat kao ljekovita biljka, a novija istraživanja samo su potvrdila da ima izrazito ljekovito djelovanje. Koristan je protiv mučnine, te protiv kolesterola i migrena

VIDEO

Zanima bas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Svi ih kupuju: Đumbir, limun, češnjak i med na cijeni u Rusiji

Đumbir je od davnina poznat kao korijen koji se koristi u ljekovite svrhe a novija istraživanja samo su potvrdila njegovu učinkovitost i pozitivan utjecaj na niz zdravstvenih problema i sustava u tijelu. Postoji sve više dokaza o tome da bi ga bilo dobro konzumirati redovno, odnosno svakodnevno dodavati u hranu. Ako niste veliki ljubitelj đumbira, evo zašto biste trebali razmisliti o tome: 

POGLEDAJTE VIDEO: 

1. Đumbir je prijatelj vašeg srca

U istraživanju koje je obuhvatilo 85 ljudi s visokom razinom kolesterola tijekom 45 dana pokazalo je da se redovnom, odnosno svakodnevnom konzumacijom đumbira može utjecati na smanjenje njegove razine. A time i na smanjenje rizika od hipertenzije, moždanog udara i srčanih bolesti. 

2. Pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma prehlade

Đumbir sadrži antioksidanse i ima snažnu protuupalnu komponentu. Na to posebno utječe sastojak gingerol. To je bioaktivna tvar koja smanjuje rizik od infekcija. 

3. Dobar je protiv mučnine

Bilo da je riječ o mučninama zbog toga što ste nešto pojeli, tijekom vožnje u automobilu, ili o mučninama tijekom trudnoće - đumbir će ih sigurno smiriti. 

4. Liječi želučane i probavne tegobe 

Pomaže kod bilo koje vrste problema sa želucem, od nadimanja do probavnih smetnji. Može biti koristan čak i kod gastroenteritisa, odnosno ublažavanja proljeva. 

Najjeftiniji đumbir sad je 2,5 puta skuplji nego prije virusa
Najjeftiniji đumbir sad je 2,5 puta skuplji nego prije virusa

5. Može djelovati protiv migrene

Redovna konzumacija đumbira može djelovati protiv upalne tvari u krvnim žilama koja uzrokuje glavobolje. Stručnjaci njegovo djelovanje uspoređuju čak i sa Sumatriptanom, lijekom koji se koristi u liječenju migrena. U nekim se studijama tvrdi da je jednako učinkovit, a - nema nuspojava, prenosi portal StethNews.  

6. Pomaže topljenje kilograma 

Kako ima sposobnost poboljšanja probave i ubrzava metabolizam, đumbir može biti koristan dodatak u programima kojima nastojite dovesti tijelo u top formu. Konzumacija đumbira u soku, smoothieju ili kao dodatak nekoj namirnici, može pridonijeti ublažavanju osjećaja gladi, pa je dobar saveznik u dijetama.  

Zanima bas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čudesni đumbir: odlična pomoć kod 25 zdravstvenih problema

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti