To je to što me zanima!

Farbanje školjaka i kamenčića je odlična relaksacija za mozak

Dovoljno je svega 20-ak minuta dnevno da biste se osjećali opuštenije i smirenije. Na taj način amigdala, dio mozga koji kontrolira kako reagiramo na strah, dobiva prijeko potreban odmor
Vidi originalni članak

Polagano razmazivanje boje pomoglo je milijunima ljudi širom svijeta da se opuste i osjećaju smirenije čim bojom dotaknu podlogu koju farbaju. Uglavnom se radi o posebnim knjigama s ocrtanim oblicima koje treba obojati, no jedna žena je otišla korak dalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Male stvari život čine sretnim:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Barbara Moloney Callen dosjetila se farbati morske školjke tankim markerom tako da prati njihove prirodne linije. Osim što je to kaže, jako opušta i razvija kreativnost, rezultat su predivna mala umjetnička djela.

Možete obojati i kamenčiće, prazne puževe kućice te ostale zanimljive predmete koje pronađete na plaži ili negdje u prirodi pa njima ukrasiti dom.

I istraživanja potvrđuju da polagano farbanje pomaže kod stresa, a dovoljno je svega 20-ak minuta dnevno da biste se osjećali opuštenije i smirenije. Na taj način amigdala, dio mozga koji kontrolira kako reagiramo na strah, dobiva prijeko potreban odmor.

SMANJUJE TJESKOBU I STRES Blagodati jutarnje meditacije: Evo čemu ona koristi i kako ju prakticirati za fizičko zdravlje

Kad je mozak usredotočen na praćenje linija školjke, zaboravlja na brige svijeta, jer njime prevladaju nježna usredotočenost na trenutak i tišina - time se zapravo stvara neka vrsta meditativnog iskustva, prenosi returntonow.net.

Zato, odložite ponekad mobitel, ugasite televizor, radio i priuštite si malo bojenja u tišini.

Od obojenih stvarčica iz prirode napravite ovakav zgodan ukras za zid:

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 01.06.2021.

    zabavno

  • MOC JE U ZNANJU 31.05.2021.

    Baš lepo ali moraš imati talenta,strpljenja, inspiracije i volje da to naslikaš. Nisam taj tip. 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare