To je to što me zanima!

Fina i zdrava energetska pločica koju možete pripremiti i sami

Ove zdrave proteinske pločice s kokosom sadrže chia sjemenke, makadamiju i bademovo brašno, a tu je i kolagen u prahu koji je odličan za elastičnost i hidrataciju kože
Vidi originalni članak

Proteinske pločice mogu biti izvrstan obrok ili međuobrok kada ste u pokretu. Također, ako ih napravite sami, imate veću kontrolu nad onim što ulazi u smjesu, kako bi pločica odgovarala vašoj prehrani i vašem ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Žena radi zdrave pločice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U nastavku donosimo recept za ukusne i hrskave pločice iz The New Mediterranean Diet Cookbook.

- Ove proteinske pločice nisu poput onih koje možete kupiti na policama supermarketa. One od makronutrijenata sadrže: 76 posto masti, 20 posto proteina i samo 4 posto ugljikohidrata - piše autorica Martina Slajerova. Recepti u knjizi osmišljeni su kako bi se uklopili u spoj popularne mediteranske i keto prehrane koja je siromašna ugljikohidratima i prepuna zdravih masti.

PROMO Promijenite naviku ispijanja kave na jednostavan način

Pokrivene tostiranim kokosovim orahom i kakaom, ove pločice sadrže i chia sjemenke, makadamiju i bademovo brašno. Uz te hranjive sastojke, glavni izvor proteina je kolagen u prahu, koji također dobar za elastičnost i hidrataciju kože.

Ove zdrave pločice savršene su za brzi jutarnji zalogaj ili nakon treninga, a ako odjednom napravite više komada bit ćete opskrbljeni zdravim zalogajem i energijom za cijeli tjedan.

ISPRAVAN NAČIN Tvrdi da većina krivo radi: Kako se sipa sol i papar iz staklenki

Hrskave pločice od vanilije s proteinima

Sastojci (za 8 pločica):

Za preljev:

  • pola šalice kokosa
  • 2 žlice sirovih komadića zdrobljenog zrna kakaa

TRIKOVI NAŠIH BAKA Recepti iz davne 1942. godine: Jaja možete kuhati na 2 načina

Za pločice:

  • 1,5 šalice bademovog brašna
  • 1 šalica kolagena u prahu
  • 2 žlice mljevenih ili cijelih chia sjemenki
  • 1 žličica vanilije u prahu ili 1 žlica nezaslađenog ekstrakta vanilije
  • 1/4 šalice djevičanskog kokosovog ulja
  • pola šalice kokosovog mlijeka
  • 1,5 žličica svježe limunove korice
  • 1/3 šalica makadamije, prepolovljene
  • Po želji: zaslađivač s niskim udjelom ugljikohidrata, po ukusu

Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva.

Za izradu preljeva: Stavite kokos na tepsiju i pecite 2-3 minute, dok ne postane lagano zlatan te stavite sa strane dok se ne ohladi.

Za izradu pločica: U zdjeli izmiješajte sve sastojke. Obložite malu tepsiju papirom za pečenje. Najbolja će biti kvadratna tepsija veličine 20 x 20 centimetara ili pravokutna slične veličine. Utisnite smjesu u posudu i pospite kakaovim zrncima, pritiskujući ih prstima u pločice. Dodajte i tostirani kokos te i njega lagano utisnite pahuljice u tijesto. Stavite u hladnjak dok se ne stegne, otprilike jedan sat. Narežite i poslužite. Čuvajte u hladnjaku do tjedan dana, piše Mbg.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 14.03.2021.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare