To je to što me zanima!

Fina torta sa šumskim voćem i mascarponeom jede se hladna

Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati pa ju pospite šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Biskvit: 3 jaja, 10 dag šećera, vanilin šećer, 2 žlice vruće vode, 8 dag oštrog brašna, 4 dag gustina, prašak za pecivo, 2 dag kakaa
  • Krema: 35 dag šumskog voća, 7 dag šećera, 12 g želatine, 4 žlice hladne vode, 3 dl slatkog vrhnja, 25 dag mascarponea
  • Dekoracija: 20 dag šumskog voća, preljev za torte, 3 dl slatkog vrhnja, listići badema

TIPS&TRICKS Postanite majstor ukrašavanja kolača slastičarskom vrećicom

Priprema:

Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miksajte dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

Za kremu šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu. Želatinu prelijte s četiri žlice hladne vode i ostavite stajati 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi.

TOP IDEJE Uz ovih 10 recepata iskoristite višak bjelanjaka i žumanjaka

Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće. Pola biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom.

Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema. Narežite na 12 šnita. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare