To je to što me zanima!

Fini nadjev od dunje, oraha i suhih smokava: Istarska povitica je svugdje drukčija

Uskršnja povitica u prošlosti se pripremala tako da se štedio gotovo zadnji orah, badem i lješnjak, zadnja dunja koja je prije nego završi u ukusnom kolaču zamirisala cijelu prostoriju...
Vidi originalni članak

Povitica je jadna od tradicionalnih blagdanskih kolača koji se priprema u Istri za Uskrs. Tako se povitica već desetljećima pripravlja u obitelji Šajina iz Katuna Lindarskog kraj Pazina. Miris tog ukusnog kolača čija tradicija kod Davorke Šajine seže stotinu godina unatrag osjeća se po cijelom seoskom domaćinstvu “Ograde”, koji vodi upravo Davorka. Ona je 2009. godine proglašena najuzoritijom hrvatskom seoskom ženom.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare