To je to što me zanima!

Fini složenac od pire krumpira, mljevenog mesa, rajčice i luka

Ako nemate ideju što napraviti za ručak, ovo je savršena kombinacija koju baš svi vole. Ovaj recept odličan je i ako imate ostatke bolognese umaka, a ne znate kako to iskoristiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mljeveng mesa
  • 1∕2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 200 g pelata
  • žlica maslaca
  • 3∕4 žlice brašna
  • žlica peršina
  • 600 g krumpira
  • 3 žlice mlijeka
  • bosiljak

Priprema:

Krumpire skuhajte. Luk i mrkvu popržite te dodajte meso. Začinite pa umiješajte rajčicu. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac, te sve dobro zgnječite.

Zdjelu za pečenje premažite maslacem i dodajte smjesu od mesa. Prekrijte je krumpirom koji nanesite slastičarskom vrečicom i zapecite na 250 °C oko 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 07.02.2018.

    odlično samo ja bi bez mesa

  • Constellation 🖤 07.02.2018.

    Ovo je "Pastirska pita" inače...Ja u meso volim dodati sitno sjeckano povrće, ne pretjerujem sa pireom, pospem sve parmezanom da dobije zlatnu, hrskavu koricu i poslužim sa zelenom salatom:)

  • 07.02.2018.

    Meso i krumpir valja izbjegavati zajedno. Jest fino ali zato samo vikendom, kroz tjedan cim lakse to bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare