Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
40 komentara

Fini složenac od pire krumpira, mljevenog mesa, rajčice i luka

Ako nemate ideju što napraviti za ručak, ovo je savršena kombinacija koju baš svi vole. Ovaj recept odličan je i ako imate ostatke bolognese umaka, a ne znate kako to iskoristiti

Foto: Dreamstime

Sastojci:

  • 500 g mljeveng mesa
  • 1∕2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 200 g pelata
  • žlica maslaca
  • 3∕4 žlice brašna
  • žlica peršina
  • 600 g krumpira
  • 3 žlice mlijeka
  • bosiljak

Foto: Dreamstime

Priprema:

Krumpire skuhajte. Luk i mrkvu popržite te dodajte meso. Začinite pa umiješajte rajčicu. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac, te sve dobro zgnječite.

Zdjelu za pečenje premažite maslacem i dodajte smjesu od mesa. Prekrijte je krumpirom koji nanesite slastičarskom vrečicom i zapecite na 250 °C oko 15 minuta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message