To je to što me zanima!

Formule za njegu na vrućinama trebale bi biti - nekomedogene

Komedogene formule imaju tendenciju začepljivanja pora, što višestruko povećava mogućnost nastanka prištića, akni te općenito pretjerane aktivnosti kože u vidu proizvodnje sebuma
Vidi originalni članak

Provjerite jesu li vaši proizvodi nekomedogeni, ta informacija obično je istaknuta na pakiranju. Naime, u protivnom moguća je pojava akni i prištića jer klasična kozmetika može začepiti pore i time navesti kožu na pretjeranu proizvodnju sebuma, odnosno masnoće.

I tako ulazimo u začarani krug, koji dovodi do niza drugih problema na koži. Nekomedogena je kozmetika česta u kolekcijama namijenjenima masnoj koži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim toga, tu su i lagani puderi koje je dobro koristiti kako ne bismo previše opteretili kožu i time je začepili.

Pore našeg lica su kanali lojnih žlijezda koje sebum može lako blokirati. To je zapravo prirodan proces: masnoća ide van sama po sebi ili je isperemo pranjem. No, ponekad kozmetički sastojci začepe kanale, a zatim se masnoća nakuplja u porama zajedno s bakterijama. Na tim se mjestima pojavljuju komedoni.

VRLO JEDNOSTAVNO Tri tipa formule ključna su za lijepu i njegovanu kožu: Čistač, krema za hidraciju i SPF

Kako bi pore ostale čiste, možete u beauty rutinu uključiti sastojke poput salicilne kiseline, benzoil peroksida, sumpora ili niacinamida.

Svi ovi sastojci pomažu kod akni i djeluju protuupalno, istaknula je liječnica Melanie Palm iz Kalifornije za In Style.

KOSA KAO OKVIR Pronađite svoju idealnu frizuru ovisno o konturama i obliku lica

Ljetna njega sastoji se od laganih formula koje koža brzo upija. Nakon toga je spremna za make-up koji je više fluidan te neće ostaviti mastan sjaj.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare