Lifestyle

Komentari 0

Tri tipa formule ključna su za lijepu i njegovanu kožu: Čistač, krema za hidraciju i SPF

Tri tipa formule ključna su za lijepu i njegovanu kožu: Čistač, krema za hidraciju i SPF

Čišćenje kože je prvi korak ka lijepoj koži ne samo zato što skida svu prljavštinu i šminku, već i radi toga jer omogućava koži da na pravilan i adekvatan način iskoristi kreme koje nakon toga stavljamo

Manje je više, uglavnom je vodeće pravilo kad je riječ o njezi lica. Liječnici diljem svijeta, među njima i poznati američki dermatolog Angelo Landriscina, ističu da je lako zakomplicirati njegu kože s mnogo proizvoda. Naime, koža postaje u tom slučaju neuravnotežena pa razlog njezinih upala leži u krivoj rutini, a ne utjecaju vanjskih faktora.

- Kožu njegujemo, no možemo je time i pogoršati, a mislili smo da radimo dobro. Dakle, broj proizvoda treba smanjiti na optimum. Predlažem tri formule, to su čistač, ovlaživač odnosno neka hidratizirajuća krema i formula s visokim zaštitnim faktorom - predlaže Landriscina, piše Healthline.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ujutro predlaže sve tri formule, navečer dvije - bez kreme sa zaštitnim faktorom.

Podsjeća da je neophodno lice oprati prije aplikacije bilo koje kreme jer se ona neće dobro upiti, odnosno možemo time lako začepiti pore.

Čistač možete izabrati prema tipu kože. Osobe s masnom kožom ili kožom sklonom aknama biraju pjene ili gelove za čišćenje, dok su za suhu kožu bolja mlijeka.

Krema za hidrataciju nužna je u svako doba života, ona se brine o tome da koža ima dovoljno vlage, koja je osnova elastičnosti i mekoće te smanjuje mogućnost nastanka bora. Dubinski isušena koža i ona koja prima malo vlage s vremenom će se prije osušiti.

Treća nužna formula je krema sa zaštitnim faktorom, odnosno ona koja štiti kožu od nastanka hiperpigmentacijskih mrlja i crvenila od sunca.

Stručnjak preporučuje kremu za sunčanje širokog spektra, koja blokira i štetne UVA i UVB zrake. Potražite onaj koji ima najmanje SPF 30.

- UV zrake i UV zračenje primarni su čimbenici rizika od raka kože. Svakodnevno korištenje kreme za sunčanje na ispravan način jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti da spriječite rak kože - kaže Landriscina.

Rak kože je najčešći rak u Sjedinjenim Državama, prema American Academy of Dermatology Association (AAD).

Kremu za sunčanje uvijek treba nanositi nakon sredstva za čišćenje i hidratantne kreme. Pustite da se osuši prije nanošenja šminke.