To je to što me zanima!

Francusko seljačko pile je super odabir za lagani subotnji ručak

Pečena piletina će biti posebne arome kad joj se doda provansalski začin, češnjak, korijander i limun. Izvrsnog okusa i mirisa, ovakva piletina će vam postati dijelom obiteljskog menija
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pile od 2 kg
  • žlica provansalske mješavine začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šalica + žlica maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • po šalica sjeckanog peršina i korijandra 
  • kuhana riža za prilog

BRZO I JEDNOSTAVNO Za doručak i ručak: 4 recepta s jajima koji će vas oduševiti

Priprema:

Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane, očistite i začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta.

Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.   

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare