Pečena piletina će biti posebne arome kad joj se doda provansalski začin, češnjak, korijander i limun. Izvrsnog okusa i mirisa, ovakva piletina će vam postati dijelom obiteljskog menija
JEDNOSTAVNO I UKUSNO
Francusko seljačko pile je super odabir za lagani subotnji ručak
Sastojci:
- pile od 2 kg
- žlica provansalske mješavine začina
- sol
- svježe mljeveni papar
- šalica + žlica maslinova ulja
- sok 1 limuna
- 3 češnja češnjaka
- po šalica sjeckanog peršina i korijandra
- kuhana riža za prilog
Priprema:
Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane, očistite i začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta.
Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku