To je to što me zanima!

Gastro.hr donosi vam specijal posvećen pripremanju zimnice

Konzerviranje namirnica poznato je od davnina. Cilj konzerviranja je sačuvat izvornu kvalitetu namirnica, kako bi one bile dostupne tijekom cijele godine
Vidi originalni članak

Zimnica je, kako joj i ime kaže, zaliha hrane unaprijed pripremljena za hladne zimske dane. Razlozi pripremanja zimnice mogu biti različiti, od čisto ekonomskih razloga i načina uštede do iskorištavanja vlastito uzgojenih plodova. Pobornici hrane s manje kemijskih dodataka, bilo u uzgoju, bilo u pripremi, također će staviti pripremu zimnice na listu prioriteta u rane jesenske dane.

Ma kakvi bili vaši motivi, Gastro.hr donosi vam razne savjete vezane uz pripremu zimnice. Pročitajte zanimljivosti iz povijesti, saznajte apsolutno sve o nutritivnim vrijednostima vaše zimnice i pročitajte sitnice koje treba imati na umu prilikom pripremanja zimnice. 

Gastro.hr donosi vam i brojne recepte i foto priče poznatih gastro ljubitelja konzervirane hrane zbog kojih ćete rado odvojiti slobodno vrijeme kuhajući najfiniju zimnicu. 

Idi na 24sata