Konzerviranje namirnica poznato je od davnina. Cilj konzerviranja je sačuvat izvornu kvalitetu namirnica, kako bi one bile dostupne tijekom cijele godine
Gastro.hr donosi vam specijal posvećen pripremanju zimnice
Zimnica je, kako joj i ime kaže, zaliha hrane unaprijed pripremljena za hladne zimske dane. Razlozi pripremanja zimnice mogu biti različiti, od čisto
ekonomskih razloga i načina uštede do iskorištavanja vlastito uzgojenih plodova. Pobornici hrane s manje kemijskih dodataka, bilo u uzgoju, bilo u pripremi, također će staviti pripremu zimnice na listu prioriteta u rane jesenske dane.
Ma kakvi bili vaši motivi, Gastro.hr donosi vam razne savjete vezane uz pripremu zimnice. Pročitajte zanimljivosti iz povijesti, saznajte apsolutno sve o nutritivnim vrijednostima vaše zimnice i pročitajte sitnice koje treba imati na umu prilikom pripremanja zimnice.
Gastro.hr donosi vam i brojne recepte i foto priče poznatih gastro ljubitelja konzervirane hrane zbog kojih ćete rado odvojiti
slobodno vrijeme kuhajući najfiniju zimnicu.
Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdjeDr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže namTalijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj