To je to što me zanima!

Goleme jaslice krase Trg sv. Petra, a drvce stiglo iz Slovenije

Monumentalne keramičke jaslice koje ovoga Božića krase Trg Sv. Petra stižu iz općine Castelli iz talijanske pokrajine Teramo, a od 16. stoljeća su poznate po keramici
Vidi originalni članak

Na Trgu sv. Petra u Vatikanu u petak 11. prosinca održana je svečanost inauguracije jaslica i osvjetljenja božićnog drvca koje ove godine dolazi iz Slovenije.

POGLEDAJTE VIDEO: Bruno Pavičić iz Požege je svoju sobu pretvorio u prekrasne jaslice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na Trgu sv. Petra u Vatikanu postavljena je 30 metara visoka smreka koja je stigla iz slovenskoga Kočevja. Božićno drvce ukrašeno je ručno izrađenim slovenskim etnografskim ukrasima. Svečanost je predvodio kardinal Giuseppe Bertello, predsjednik Uprave Države Grada Vatikana, prema Vatican News.

TREBA IH NJEGOVATI 3 mjesta na tijelu koja će vam otkriti starite li možda prerano

Nazočnima i onima koji su događaj pratili putem medija obratili su se, među ostalim mariborski nadbiskup i metropolit Alojzij Cvikl i slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar.

Nadbiskup Cvikl je istaknuo kako Slovenija ove godine slavi 30. obljetnicu otkako se slovenski narod referendumom odlučio za samostalnu i neovisnu Sloveniju. Stoga je i božićno drvce u tu čast visoko 30 metara.

POKLONI PO ZODIJAKU Vagi kupite dobro vino, a Biku jestive delicije ili ručni sat...

Monumentalne keramičke jaslice koje ovoga Božića krase Trg Sv. Petra stižu iz općine Castelli iz talijanske pokrajine Teramo, a od 16. stoljeća su poznate po keramici. Prikazuju dijete Isusa, Josipa i Mariju, mudrace s Istoka i lika koji sliči astronautu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • totalnoodvaljen 14.12.2020.

    Bacanje novaca.

  • Ružica321 14.12.2020.

    Hvala na opisu što predstavljaju jaslice..Bome nisam znala da će mi trebati pojašnjenje 😔 Ne znam jel tema jaslica neka moderna umjetnost, ratovi zvijezda ili 'pak korona đir.. što god da je, moram priznat da mi se uopće ne sviđaju ovakve jaslice!

Komentiraj...
Vidi sve komentare