To je to što me zanima!

Goran je izradio šareni avion u prirodnoj veličini: 'Radio sam ga sam i to 270 sati bez nacrta'

U njega stane dvoje klinaca, a avion je izradio bez ikakvog nacrta, polagano, sklapao je sam dio po dio. Kaže da mu nije bilo komplicirano, ali je bilo zahtjevno za izvesti
Vidi originalni članak

Goran Lendrec napravio je avion u prirodnoj veličini, a on će ubrzo postati dio tematskog parka s velikim tradicijskim igračkama u Tuhelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Trebalo mi je ukupno oko 270 sati da izradim ovaj veliki avion. U prirodnoj je veličini, dimenzija četiri puta četri metra, i u njega stane dvoje klinaca. Avion sam izradio bez ikakvog nacrta, polagano, sklapao sam dio po dio. Nije bilo komplicirano, ali je bilo zahtjevno za izvesti. No, sve sam radio s dušom, onako iz gušta, pa se nije činilo pretjerano teško, kaže nam Goran Lendrec, vlasnik obrta za proizvodnju tradicijskih drvenih igračka i suvenira Sashy.

U suradnji s tvrtkom Wood Mood koja mu je omogućila da u njihovoj velikoj hali s odgovarajućim strojevima izradio je ovo pravo malo remek djelo koje je i oslikao tradicijskim crtežima koji su inače pod zaštitom UNESCO-a.

TRIKOVI BRITANSKE DADILJE Top savjeti kako da let avionom s malom djecom prođe ugodno



Avion koji je 'sletio' ispred spomenika Matije Gupca zaintrigirao je i posjetitelje 26. Susreta za Rudija koji se ovog vikenda održava u Gornjoj Stubici.



- Moja suvenirnica nalazi se u Termama Tuhelj, pa su me prije par godina kontaktirali iz Turističke zajednice Biser Zagorja s prijedlogom da moje igračke postanu 'velike'. Ideja je da budu dio tematskog parka tradicijskih igračaka u Tuhlju, a ovaj avion je bit će prvi izložak - govori Lendrec.

ANKETA - ŠTO BISTE VI NAPRAVILI? Muškarac sjeo u avion i odletio bez žene: 'Bilo je 15 minuta do leta, a ona je baš htjela kavu'



- Započeli smo već šest, sedam velikih igračaka, i to me jako veseli - zaključuje Goran.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 10.09.2023.

    Samo komentari psihijatrijskih slučajeva ...do sad...jadni ti su ti ljudi!

  • 10.09.2023.

    Kad čovjek nema pametnijeg posla...

  • 10.09.2023.

    Uvijek postoje ljudi koji se igraju bez obzira na godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare