To je to što me zanima!

Grgljanje vode s praškom za pecivo utažuje želju za slatkim

Svestrani prašak za pecivo riješit će i problem lošeg zadaha te dezinficirati i očistiti četkicu za zube od bakterija nakon dugog korištenja. To treba činiti svakih par tjedana
Vidi originalni članak

Smjesom od šalice vode, pola žličice praška za pecivo i pola žličice soli isperite grlo pa se riješite lošeg zadaha, savjetuju Bruce Lubin i Jeanne Lubin, autori knjige “Who knew? 10.001 Household Solutions: Money-Saving Tips, DIY Cleaners ...”.

- Loš zadah može nastati ako perete zube četkicom koja nije čista. Stoga svakih par tjedana četkicu za zube ostavite tijekom noći umočenu u smjesu jednake količine praška za pecivo i vode. Dobro je isperite prije korištenja. Smjesa će očistiti četkicu od bakterija i dezinficirati je. Osim toga, prašak za pecivo može vam pomoći i da se riješite želje za slatkišima. U šalici tople vode pomiješajte žličicu praška za pecivo pa otopinom isperite usta te tekućinu pljunite, tvrde. 

KNJIGA DANA Prije miksanja svi sastojci bi trebali biti iste temperature

- U borbi s neugodnim mirisima mogu vam pomoći iskorištene ili osušene vrećice čaja. Iskorištene vrećice čaja stavite u posudu te smjestite što dublje u hladnjak. Osim toga, njima možete izribati i ruke kako biste uklonili neugodne mirise hrane nakon pripreme obroka. S druge strane, nekoliko osušenih vrećica čaja možete staviti u koš za smeće, savjetuju autori.

KNJIGA DANA Iskrenost i volja za kompromis čine svaki posao podnošljivijim

- Vrećice čaja mogu poslužiti i u vrtu. Nekoliko njih trebate staviti na dno posude za sadnju, zatim na njih zemlju s posađenom biljkom te biljku zaliti vodom. Vrećice će održavati zemlju vlažnom i opskrbiti biljku nutrijentima. Svoje biljke povremeno zalijte skuhanim čajem za brži i zdraviji rast. Čajem zalijte i kompost jer će on dovesti više prijateljskih bakterija te ubrzati proces kompostiranja, tvrde autori.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zvrkicaa 13.09.2018.

    A kolač s praškom za pecivo? 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare