Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Prije miksanja svi sastojci bi trebali biti iste temperature

Za savršenu mekoću maslaca stavite ga na deset sekundi u mikrovalnu pećnicu u njegovu omotu. Zatim ga okrenite na drugu stranu pa zagrijte još sedam sekundi

Foto: Stock Food
2 komentara

Ako tekuće punjenje za kolač (poput pekmeza, želea i slično) okružite glazurom, ona će spriječiti curenje punjenja sa strane, tvrdi Erin Jeanne McDowell u knjizi “The Fearless Baker: Simple Secrets for Baking Like a Pro”.

U posudu sa smeđim šećerom ubacite jedan ili dva marshmallowsa, oni će spriječiti sušenje šećera. S obzirom na to da se marshmallowsi inače čuvaju u ladici, nećete ih morati zamjenjivati, savjetuje autorica.

Foto: Promo

- Ako nemate modlice ili pečate za kekse, budite kreativni i poslužite se stvarima koje imate pri ruci. Tkanina ili papir mogu vam poslužiti za utiskivanje različitih uzoraka u kekse. Uzorci moraju biti dovoljno duboki kako bi ostavili trag na keksu. Umjesto modlica možete koristiti i posudice - predlaže autorica.

KNJIGA DANA Iskrenost i volja za kompromis čine svaki posao podnošljivijim

- Prije miksanja važno je da gotovo svi sastojci u receptu budu na sobnoj temperaturi. Većina sastojaka (poput maslaca i kokosova ulja) mijenja konzistenciju na sobnoj temperaturi, a to olakšava njihovo miješanje s drugim sastojcima. Isto tako, lakše je stopiti sve sastojke kad su svi na jednakoj temperaturi - tvrdi autorica.

Mother comforting crying daughter KNJIGA DANA Kada dijete pogriješi treba naći razlog tomu te ostati pribran

- Za savršenu mekoću maslaca stavite ga na deset sekundi u mikrovalnu pećnicu u njegovu omotu. Zatim ga okrenite na drugu stranu pa zagrijte još sedam sekundi. Jaja možete zagrijati na sobnu temperaturu tako da ih prije miksanja stavite pet minuta u toplu vodu - savjetuje autorica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message