To je to što me zanima!

Hranjiv je i ima malo kalorija: Danas ga pripremite za ručak

Svježi špinat je nevjerojatno hranjiv, a istovremeno ima malo kalorija. Bogat je vitaminima A, B, B6, E, C i K, te kalijem i željezom. Špinat pročišćava krv, jača imunitet i daje vašoj koži prirodan sjaj
Vidi originalni članak

Ovo zdravo povrće proslavio je slavni Popaj koji ga je jeo kako bi dobio nadljudsku snagu. Špinat potječe iz drevne Perzije. Donesen je u Indiju, a zatim u Kinu. Put je pronašao do Sicilije te se proširio Mediteranom, a zatim je stigao do Engleske i Francuske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Krećući se s valom zapadne kulture, vrlo brzo se našao na tanjurima širom svijeta. Svježi špinat je nevjerojatno hranjiv, a istovremeno ima malo kalorija. Bogat je vitaminima A, B, B6, E, C i K, te kalijem i željezom.

Najbolje ga je kuhati na pari četiri minute ili blanširati do dvije minute kako ne bi izgubio hranjiva svojstva. Špinat pročišćava krv, jača imunitet i daje vašoj koži prirodan sjaj. Jedna šalica kuhanog špinata sadrži šest puta dnevno preporučenu količinu vitamina K koji je također ključan za zdravlje kostiju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare