To je to što me zanima!

Hrvati ostaju najdulje živjeti s roditeljima u EU - evo s koliko godina se napokon osamostale

Prema nekim istraživanjima, prosječna dob u kojoj mladi u Hrvatskoj napuštaju roditeljski dom je 33,4 godine, što je najviša dob u Europskoj uniji. Najbrže se osamostale u Finskoj
Vidi originalni članak

Ne čudi da mladi Hrvati dugo ostaju živjeti u roditeljskom domu obzirom kolike su plaće, a kolike cijene nekretnina. Teško je bilo osamostaliti se proteklih desetljeća, a u budućnosti će to, čini se, biti još i teže jer su cijene stanova otišle u nebo.

POGLEDAJTE VIDEO o porastu cijena nekretnina:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jednako je i sa najmom nekretnine - nije lako s jednom plaćom unajmiti stani, platiti režije i osigurati sve ostale potrebe, posebno u velikim gradovima.

RADNI STOL IDE KRAJ PROZORA Kako urediti tinejdžersku sobu: Trebala bi biti funkcionalna i udobna, a važne su i dekoracije

Prema nekim istraživanjima, prosječna dob u kojoj mladi u Hrvatskoj napuštaju roditeljski dom je 33,4 godine, što je najviša dob u Europskoj uniji.

Radi se o podacima prikupljenima lanjske godine. Najbrže se osamostale u Finskoj, u dobi od prosječno 21,3 godine, a u Sloveniji nešto prije 30-e godine. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hunamatata 13.09.2023.

    Zašto ne bi ostali u kući od roditelja ako ima mjesta za sve. Šta je bolje davati jednu plaću za najam stana ili ratu kredita za stan ili kuću? Cijene nekretnina su otišle u nebo i oni koji su dobrostojeći ne kupuju više tako lako. Šta trebaju biti mladi robovi kredita 30 godina. Bolje pojest govno nego dignuti kredit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare