To je to što me zanima!

Hrvatski povijesni muzej nudi online izložbe, kviz, makeover

Hrvatski povijesni muzej je, s obzirom na mjere opreza tijekom epidemije koronavirusa, ponudio niz sadržaja okupljenih pod nazivom #HISMUSkodvas
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Da, moguće je da se korona virus vrati ove jeseni

Niz sadržaja okupljenih pod nazivom #HISMUSkodvas odlična su opcija za provođenje kvalitetnog vremena kod kuće koju nudi Hrvatski povijesni muzej.

Među ostalim, tu je i njihova posljednja izložba u gornjogradskoj palači Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch, koja je teško oštećena u nedavnom potresu, bila je "Varvaria / Breberium / Bribir: razotkrivanje slojeva", na kojoj su prezentirani arheološko-povijesni slojevi Bribirske glavice, jednog od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Hrvatskoj.

Posjetitelji će moći razgledati i izložbu "Neopisivo!!!" na kojoj su bile predstavljene 74 fotografije s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

Uz virtualni obilazak izložbe, Muzej je odlučio darovati i 27 fotografija s izložbe, u formi plakata, koje se mogu preuzeti klikom na fotografiju.

HUMORA NE NEDOSTAJE Slovenci za potrebe muzeja skupljaju šale na račun korone

Hrvatski povijesni muzej pridružio se trendu brojnih muzeja diljem svijeta koji organiziraju suvremeni makeover svojim zbirkama. Sve što treba za sudjelovanje u igri je malo mašte, dobra atmosfera i fotić, poručuju.

Zainteresirani inspiraciju mogu potražiti na muzejskim mrežnim i Facebook stranicama, te poslati svoje kreacije koje će potom biti objavljene. Kao primjer iz Muzeja su već napravili prvi makeover 'Rimljanku s mandolinom'.

#HISMUSkodvas donosi još jedan prijedlog za prikratiti vrijeme provedeno u kući - online puzzle sastavljen od građe iz fundusa Muzeja.

Organizira i kviz s općenitim pitanjima iz hrvatske povijesti namijenjen učenicima osnovnih škola, ali i svim zainteresiranima, a uz točnost broji se i brzina odgovora na svako pitanje.

GETTY MUZEJ POZVAO 'Oživjeli' slavna remek djela i svojim fotkama nasmijali sve

Svakodnevno na Facebook stranici mogu se pročitati zanimljive pričice o tome što se dogodilo na današnji dan, a i saznati što sve krije muzejska čuvaonica.

Muzej je izdao i novu publikaciju s ciljem upoznavanja korisnika s muzejskom dokumentacijom i dokumentacijskim fondovima Hrvatskog povijesnog muzeja, a informacije o 'Vodiču kroz dokumentacijske fondove Hrvatskog povijesnog muzeja' mogu se pronaći u online suvenirnici.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare